gezonde pruimentaart

Wat doe je als je nog een kilo pruimen hebt liggen en zowel je vriend als jij er niet zo veel smaak aan vinden zitten? Nou, dan maak je een gezonde pruimentaart waar wél smaak aan zit! En dat zit hieraan, I promise! 

Ik vind het tegenwoordig echt steeds leuker om te bakken! Al ben ik traditioneel meer van het “koken”. Daar kan je namelijk niet zo snel iets mee mis doen… Het kan misschien niet zo lekker smaken als je had gehoopt of je kan iets aanbakken. Maar met bakken is het toch iets anders, althans dat vind ik. Iets kan echt “mislukken”. Dat je taart niet rijst, dat je deeg te kruimelig blijft of dat je cake gewoon uit elkaar valt. Dit vind ik een stuk lastiger, toch vind ik het leuk om hiermee te gaan experimenteren!
gezonde pruimentaart

Misschien juist door het feit dat het een stukje moeilijker is vind ik het leuk om te experimenteren. Je kan natuurlijk genoeg recepten op het internet vinden en vanuit daaruit gaan werken. Soms doe ik dat, maar soms vind ik het juist leuk om gewoon echt op gevoel wat ingrediënten bij elkaar te gooien. Ik ben ook iets minder bang om het te laten mislukken. Als dat gebeurt, so be it! Maar als je niet waagt, win je nooit!

gezonde pruimentaart

Zo hadden wij dus wat pruimen ingeslagen, maar zowel mijn vriend als ik vonden het niet super lekker om zo te eten. Dus ging ik op zoek naar een idee voor een gezonde pruimentaart. Op het internet kwam ik niet echt tegen wat ik zocht. Jawel, eentje dan… Maar dat was een ongezonde versie met amandelspijs en waarvan het deeg met boter en suiker gemaakt werd. Dat ging ‘m niet worden. Maar toch trok dat idee mij wel, het ietwat zurige van de warme pruimen gecombineerd met de zoete spijs… Dit ging ik maken! Maar dan wel een gezonde versie!

gezonde pruimentaart

Zelf ben ik méér dan tevreden over deze taart! De eerste keer werd de bodem te dik en ook net wat te droog… Maar de vulling…. Man oh man! Wat was dat smullen! Dus maakte ik hem gewoon nog een keer met een andere bodem en yes dat werd ‘m! Ik ben benieuwd wat jullie van deze gezonde pruimentaart gaan vinden!

Heb je een receptje gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen met @Healthinut! De mooiste foto’s zal ik op mijn social media kanalen delen 🙂

gezonde pruimentaart

Ingrediënten – Gezonde Pruimentaart met Dadelspijs:

Voor de bodem:

Voor de dadelspijs: 

Voor de vulling: 

  • 3-4 verse pruimen
  • 1 el amandelschaafsel

gezonde pruimentaart

Bereiding – Gezonde Pruimentaart met Dadelspijs:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van ongeveer 18-22 cm met bakpapier. Vet de zijkanten in met kokosolie en bestuif met wat speltmeel. Week de dadels in kokend water.
  2. Om de bodem te maken smelt je eerst de kokosolie au-bain-marie of in de magnetron. Maak vervolgens een deegbal door alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaken samen te voegen. Heb je geen keukenmachine? Dan zou ik eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar mengen in een schaal en daarna de natte ingrediënten toevoegen en er een deegbal van kneden. Het mag ietwat plakkerig blijven. Is het deeg te droog? Voeg wat water toe. Is het echt iets te nat? Voeg wat extra speltmeel toe.
  3. Druk het deeg in de vorm (als het goed is gaat dat makkelijk als je deeg de juiste consistentie heeft) en laat de randen ongeveer 2 cm opkomen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en ga druk met een vork langs de rand van het deeg om een mooi randje te maken.
  4. Om het dadelspijs te maken voeg je alle ingrediënten voor het spijs toe aan een keukenmachine en maal fijn totdat je een smeuïge massa hebt. Smeer het dadelspijs goed uit over de bodem. Druk hierin de pruimen met het velletje aan de onderkant. Maak af met de geschaafde amandelen.
  5. Zet de pruimentaart ongeveer 40 minuten in de oven.
  6. Eventjes laten afkoelen en dan aanvallen! Want halfwarm is deze gezonde pruimentaart op zijn lekkerst!

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze gezonde pruimentaart met dadelspijs vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

gezonde pruimentaart

 

6 gedachten over “Gezonde Pruimentaart met Amandelspijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *