Gezonde pindakaastaart

Vandaag deel ik het recept van een wel hele inspirerende topper. De lieve Charlotte van Charlies’s Kitchen maakte pas nog deze gezonde pindakaastaart. Pindakaastaart?! JA dat dacht ik dus ook, vandaag dat ik deze gewoon moest maken! 

Charlie’s Kitchen

Ik heb de lieve Charlotte ontmoet via Instagram en wij hadden meteen een klik. Zo leuk! Naast dat deze meid enorm leuk is heeft ze ook een mega inspirerende blog. Op Charlie’s Kitchen deelt zij makkelijke recepten, meestal gezond en minder gezond, maar altijd lekker! Dat niet alleen, want zij blogt ook over het leven en bijvoorbeeld dromen najagen. Enorm inspirerend vind ik het. Dus volg je Charlotte nog niet? Snel even doen dan!

Gezonde pindakaastaart

Gezonde Pindakaastaart

Tja, zodra je gezond en pindakaas in één zin zet heb je de aandacht van menig wel getrokken denk ik. Zo ook dus die van mij toen ik Charlie’s recepten aan het bekijken was. De keuze was dan ook snel gemaakt! Want wie houdt er nou niet van pindakaastaart?!

Gezonde pindakaastaart

Nou is deze gezonde pindakaastaart – zoals je misschien wel had verwacht – niet de meest caloriearme taart. En aangezien ik toch weer wat meer (zonder echt te tellen hoor) op de calorietjes let wilde ik liever geen grote taart van 20 cm doorsnede maken. Het moet immers op en ook al is mijn vriend een grote vreetbeer, ook hij kan dat niet bijna in zijn eentje! Toen bedacht ik mij dat ik er gewoon een mini gezonde pindakaastaart van zou maken. Ik deelde alle ingrediënten ongeveer (een beetje eigen draai heb ik er natuurlijk wel aan gegeven haha) door drieën en gebruikte mijn springvorm van 12 cm.

Gezonde pindakaastaart

Mini

En het werd me toch een schattig klein taartje. En oh zo lekker! Top receptje Charlotte! Ik haalde er 5 kleine stukjes uit en dat was precies genoeg voor een lekker hapje bij de thee ‘s avonds op de bank. Wil je nou wel een grote big ass taart maken? Of krijg je visite? Doe dan alle ingrediënten keer drie en gebruik een springvorm van 20 cm doorsnede.

Gezonde pindakaastaart

Orange Fit

Als laatste wilde ik nog zeggen dat ik voor dit recept de vegan eiwitpoeder heb gebruikt van Orange Fit. Daardoor is het hele recept vegan en glutenvrij. Het zorgt voor net wat meer eiwitjes en ook al ben ik over het algemeen niet zo enthousiast over vegan eiwitpoeder (lees: ze zijn niet al te lekker), Orange Fit komt heel goed uit de bus en zeker door receptjes heen prima te gebruiken! Maar goed, genoeg geluld weer Milou, hier komt het recept voor de springvorm van 12 cm:

Gezonde Pindakaastaart
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een über lekkere en gezonde pindakaastaart!
Auteur:
Porties: 5 kleine puntjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Voor de topping:
  • blokje pure chocolade
  • 3 gram kokosolie
  • klein handje pinda's
Instructies
  1. Bedek de bodem van een springvorm van 12 cm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn. Het moet aan elkaar plakken als je erin knijpt. Strooi over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  3. Maak de keukenmachine schoon en voeg vervolgens alle ingrediënten voor de vulling toe. Maal ook dit tot een glad beslag. Schep het in de springvorm en maak de bovenkant glad. Zet het nu minimaal 3 uur in de vriezer.
  4. Als je eventueel de topping wilt maken dan kan je dit na het invriezen doen. Hak de pinda's in stukjes en strooi over de pindakaastaart. Smelt de pure chocolade dan au bain marie samen met de kokosolie. Strooi dit over de taart. Hiervoor gebruikte ik een boterhamzakje. Schep de vloeibare chocolade in het zakje en maak op een van de hoeken een piepklein gaatje. Zo kan het er mooi uitstromen en kan je het over de taart gieten.
  5. Smullen maar!

 

Heb jij deze gezonde pindakaastaart nou ook gemaakt? Tag mij met @HealthiNut en Charlotte met @charlie_s_kitchen. Vinden wij super leuk!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.
Gezonde pindakaastaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: