Gezonde pecan dadelrepen

Het is weer vrijdag en dat betekent een heerlijk zoet recept! Ik dook gisteren de keuken in en maakte deze hele makkelijke en super lekkere gezonde pecan dadelrepen. Heerljik om te snacken en makkelijk om mee te nemen. 

Soms heb ik wat extra inspiratie nodig en daarom belandde ik op Pinterest. Hier kreeg ik de inspiratie voor de ingrediënten, wat leek dit mij lekker. Zoete dadels met smaakvolle pecan, chiazaadjes en pindakaas om het af te maken.

Ik dook de keuken in en gaf er mijn eigen draai aan. Een beetje van dit en een beetje van dat resulteerde in heerlijke gezonde pecan dadelrepen.

Gezonde dadelrepen

Gezonde Dadelrepen

De gezonde dadelrepen zien er misschien een beetje kruimelig uit op de foto. Dat waren ze ook, haha. Ik gebruikte namelijk een bakblik van 20×20 cm om ze in te drukken, maar daardoor werden ze best dun. Ook liet ik de pecannoten best grof, waardoor ze soms uit elkaar vielen.

Gezonde dadelrepen

Maar niet getreurd! Ik vond er een oplossing op… Alleen was het toen al te donker om nog mooie foto’s te nemen. Dus vertel ik het je bij deze. Gebruik een bakvorm (of vorm de repen zelf) in een formaat van ongeveer 15x15cm én laat de keukenmachine iets langer draaien zodat de pecannoten iets minder grof zijn.

En voila, dan krijg je fantastische gezonde dadelrepen die super lekker smaken! Ze zijn een paar weken houdbaar in de koelkast en anders ook heel goed in de vriezer.

Gezonde pecan dadelrepen

Gezonde Pecan Dadelrepen

Gezonde Pecan Dadelrepen
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke en makkelijke gezonde pecan dadelrepen
Auteur:
Porties: 8 repen
Ingrediënten
  • 200 gram pecannoten
  • 100 gram dadels
  • 60 gram pindakaas of notenboter
  • 25 gram chiazaad
  • snuf zout
  • snuf vanillepoeder
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine totdat je een plakkerige substantie krijg. Zijn je dadels heel droog dan kan je ze eerst even laten weken in warm water, maar zorg er dan voor dat je al het vocht er goed uitknijpt voordat je ze toevoegt aan de keukenmachine.
  2. Druk de gezonde dadelrepen in een bakvorm (of op een plank) bekleed met bakpapier in een formaat van 15x15cm. Druk alles goed aan. Zet nu 1-2 uur in de koelkast om alles op te laten stijven. Daarna kan je ze in 8 stukken snijden. Eet smakelijk!

Gezonde pecan dadelrepen

Heb jij deze gezonde pecan dadelrepen ook gemaakt? Laat het mij weten in de comments hieronder of laat een berichtje achter op social media!

Myprotein

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

2 gedachten over “Gezonde Pecan Dadelrepen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: