Gezonde chocoladecake met banaan

Wat te doen als je enorme cravings naar chocolade hebt? Dan bak je een gezonde chocoladecake met banaan! De banaan zit níet door het beslag, maar als losse stukjes erdoorheen. En dat is lekker! 

Ik bakte in eerste instantie een chocoladecake met banaan door het beslag zelf. Hoewel die best lekker was, was het niet dé chocoladecake die ik eigenlijk voor ogen had. Dus dook ik opnieuw de keuken in…

Gezonde chocoladecake met banaan

Gezonde chocoladecake

Natuurlijk moest dit een gezonde chocoladecake worden, dus alle ingrediënten die ik gebruikt heb  zijn dan ook voedzaam. Daarnaast wilde ik dat deze cake zou barsten van de smaak. Zo’n cake die je gewoon op een verjaardag kan serveren en waarvan niemand door heeft dat het gezond is. En dat lukte! Door de kokosolie krijgt deze gezonde chocoladecake een té lekkere smaak!

Gezonde chocoladecake met banaan

Chocoladecake met banaan

Ik maakte deze chocoladecake met banaan. Doordat de banaan dus niet door het beslag zit, maar in kleine stukjes, proef je af en toe ineens een lekker stukje banaan, afgewisseld met heerlijke chocolade. Ik zeg: goed gelukt experiment! Lust je geen banaan? Dan kan je de banaan ook weglaten en vervangen door bijvoorbeeld noten (ook lekker!).

Voor een extra kruidige chocoladecake kan je 2 theelepels koek en speculaaskruiden toevoegen. Extra lekker nu het echt herfst is!

Gezonde chocoladecake met banaan

Gezonde chocoladecake met banaan

Gezonde chocoladecake met banaan
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een super lekker recept voor gezonde chocoladecake met banaan.
Auteur:
Porties: ongeveer 10 plakken
Ingrediënten
 • 3 eieren
 • 120 gram (medjoul) dadels
 • 50 gram kokosolie
 • 50 gram amandelmeel
 • 50 gram havermout
 • 3 el cacao poeder
 • 1 el bakpoeder
 • 2 bananen
 • Eventueel: 2 tl koek en speculaaskruiden
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht: 160 graden) en vet een cakeblik in met kokosolie of bedek met bakpapier.
 2. Smelt de kokosolie (magnetron of boven heet water). Ontpit de dadels. Zijn ze al zacht dan kan je ze zo gebruiken en anders laat je ze even 15 minuten weken in warm water. Snijd in kleine stukjes en voeg dit samen met de eieren, gesmolten kokosolie en cacao poeder toe aan een keukenmachine. Meng totdat je een glad beslag hebt.
 3. Meng in een schaal de havermout, het amandelmeel en het bakpoeder. Voeg een snuf zout toe. Giet het beslag in de schaal en schep goed om.
 4. Snijd één van de bananen in de lengte doormidden zodat je twee mooie lange plakken krijgt om bovenop de cake te leggen. De rest snijd je in kleine stukjes en schep je daarna door het beslag heen. Giet in het cakeblik en versier met de twee lange plakken banaan.
 5. Zet de gezonde chocoladecake ongeveer 45 minuten in de oven. Bedek eventueel na 30 minuten met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. De exacte tijd hangt van de oven af, maar de cake is klaar wanneer een satéprikker er weer schoon uitkomt.
 6. De chocoladecake laten afkoelen en dan smullen maar!

 

Heb jij deze gezonde chocoladecake met banaan ook gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond op Instagram, Facebook of in de reacties hieronder!

Liefs, Milou

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: