Gezonde bosbessen kruimeltaart

Appel kruimeltaart is één van mijn favoriete taarten. Appel is natuurlijk super lekker, maar die kan je ook goed vervangen door een ander soort fruit! Zo stuitte ik op deze gezonde bosbessen kruimeltaart van de meiden van Getoutofyourfatsuit. Die wilde ik maken! 

En zo ging ik aan de slag. Het originele recept was voor een springvorm van 24 cm, maar aangezien ik dat iets te veel vond (dan zouden mijn vriend en ik een paar dagen lang alleen maar taart eten) heb ik mijn springvorm van 18 cm gebruikt. Ik heb alle ingrediënten uit het originele recept door de helft gedaan en toen iets meer bijgevoegd. Ik kwam namelijk net wat deeg te kort. Of het aan de omrekening naar een andere springvorm óf doordat ik al aardig wat deeg “geproefd” had kwam, weet ik niet, maar ik had gewoon wat meer nodig. Onderstaand recept is dus voor een springvorm of taartvorm van 24 cm.

Gezonde bosbessen kruimeltaart

Genoeg over de springvorm, de taart was echt mega mega lekker! Heerlijk zoet en het had echt een lekkere “koek” korst, daar hou ik altijd van! Ook heb ik trouwens blauwe bessen uit de diepvries gebruikt, deze eerst laten ontdooien en daarna 15 minuten in een vergiet laten uitlekken. Zo wordt de taart niet te drassig.

Gezonde bosbessen kruimeltaart

Getoutofyourfatsuit

Verder zou ik zeker eens een kijkje gaan nemen op de site van Getoutofyourfatsuit! De meiden hebben iets heel moois opgebouwd en inspireren enorm. Inmiddels hebben ze ook al meerdere leuke gastbloggers die ieder hun eigen “fitjourney” en lekkere recepten delen. Zeker het rondkijken waard dus!

En dan nu het recept! Ga jij het ook maken?

Gezonde bosbessen kruimeltaart

Recept Gezonde Bosbessen Kruimeltaart

Voor een springvorm van 24 cm.

Voor de bodem:

 • 2 cups havermout (80 gram)
 • 2 cups amandelmeel (90 gram)
 • 1/4 cup honing (120 gram)
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 70 gram pecannoten
 • 8 eetlepels koude kokosolie

Gezonde bosbessen kruimeltaart

Voor de vulling: 

 • 500 gram (bevroren) blauwe bessen
 • 100 gram (bevroren) frambozen
 • 2 eetlepels honing
 • 6 tl arrowroot of maïzena

Gezonde bosbessen kruimeltaart

De instructies voor deze heerlijke taart kan je hier vinden en neem dan meteen een kijkje op hun website!

Heb jij deze gezonde bosbessen kruimeltaart nou ook gemaakt? Laat het dan weten in de comments hieronder!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *