Dit gezonde arretjescake recept is een geluk bij een ongeluk! Althans, het ziet er natuurlijk uit als een arretjescake, maar is gemaakt met rijstwafels in plaats van koekjes. Super lekker, maar wat lichter en gezonder dan de gewone arretjescake! 

Ik kwam eigenijk op dit recept omdat ik sinds tijden weer eens rijstwafels had gekocht. Ik wilde daar iets mee doen en een soort gezonde repen van maken. Dus dook ik de keuken in en dan pak ik al snel 1. chocolade en 2. pindakaas. Sorry, can’t help it! 

Dus jawel, deze twee ingrediënten gingen – samen met nog wat andere dingen – door mijn rijstwafel recept. Ondertussen werd ik gebeld door mijn pa en afgeleid dat ik was probeerde ik toch het recept af te maken. Ik stortte alles in een schaal, maar had er al zo mij bedenkingen bij… En jawel, een dag later wilde ik de rijstwafel repen aansnijden en viel alles uit elkaar. Haha, er gaat dus echt weleens wat fout in huize HealthiNut!

Gezonde arretjescake recept Gezonde Arretjescake

Natuurlijk kon ik er wel wat van proeven en MAN wat was het lekker!! Er was dus geen twijfel aan, ik ging het gewoon opnieuw maken! Dit keer met meer “saus” vergeleken met de rijstwafels zodat het goed zou plakken. En YES het kwam inderdaad goed uit de koelkast en het bleven repen toen ik alles aansneed. Score!

Gezonde arretjescake recept

Maar dat niet alleen, ik had meteen de naam voor mijn recept bedacht! Want het zag er precíes uit als arretjescake. Natuurlijk een stuk lichter (want: rijstwafels in plaats van koekjes) en ook wel een stukkie gezonder!

Dus aanschouw hier mijn gelukte gezonde arretjescake!

Gezonde arretjescake recept

Gezonde Arretjescake Recept

Gezonde Arretjescake Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een super simpel recept, maar zo lekker: gezonde arretjescake.
Auteur:
Porties: 6 repen of 12-18 bites
Ingrediënten
 • 2,5 (grote) rijstwafels
 • 50 gram pure chocolade (liefst 85%)
 • 40 gram pindakaas
 • 20 gram kokosolie
 • 15 gram ahornsiroop (of andere zoetstof: agave, honing, etc.)
 • 1 el amandelmeel (of elk ander meel)
Instructies
 1. Bedek een ovenschaaltje of Tupperware bakje van 10x20cm met bakpapier of keukenfolie (heb je deze niet, gebruik dan bijvoorbeeld een ovenschaal van 20x20cm en verdubbel de hoeveelheden).
 2. Zet een pan (waar je een schaal in kan zetten) met water of het vuur.
 3. Hak de pure chocolade in stukjes. Voeg deze samen met de pindakaas, kokosolie, ahornsiroop en amandelmeel toe aan een schaal. Zet deze op de pan en laat alles au bain-marie smelten. Haal van het vuur.
 4. Verkruimel nu de rijstwafels boven de schaal (zorg ervoor dat de stukjes klein genoeg worden, anders plakt het niet aan elkaar). En schep alles door elkaar. Schep ze in de ovenschaal en verdeel over de bodem. Druk vervolgens goed aan met de achterkant van een lepel.
 5. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna in repen of blokjes snijden en smullen maar!

Gezonde arretjescake recept

Heb jij dit gezonde arretjescake recept ook gemaakt? Laat het mij weten in de comments hieronder, op Instagram of Facebook.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN?
DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

2 gedachten over “Gezonde Arretjescake Recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: