Geroosterde pompoen pastinaak soep

Help, het pompoenseizoen is zo goed als afgelopen! Als echte pompoenlover baal ik daar flink van. Dus daar bedacht ik een oplossing voor: maak deze heerlijke geroosterde pompoen pastinaak soep en vries het in. Zo heb je over een tijdje nog steeds een heerlijke pompoensoep in huis. 

Goed idee toch, dat invriezen? Ik vind zelf natuurlijk van wel, duh. Ik ben de laatste tijd dan ook behoorlijk van het invriezen. Zo fijn als ik het namelijk vind om in de keuken te staan, zo fijn vind ik het als het af en toe niet hoeft. En aangezien vriendlief tegenwoordig gewoon nooit meer kookt, want “jij kan het toch veel beter”, kook ik gewoon vaak voor twee keer. En aangezien ik liever niet twee dagen na elkaar hetzelfde wil eten, vries ik het in! Zo handig en fijn als er een gezond maaltje kant-en-klaar in mijn vriezertje ligt!

Geroosterde pompoen pastinaak soep

Geroosterde Pompoen Pastinaak Soep

Ik poste al eerder dit pompoensoep recept, ik ben dan ook een enorme pompoen fan. Wie houdt er eigenlijk niet van pompoen? Tell me, want ik geen niemand! Anyway, ik kon dus deze winter niet met hetzelfde recept aankomen. Beetje vernieuwend moet ik wel zijn toch? Dus gooide ik er pastinaak bij – ohhh mijn lievelingsgroente momenteel – lekker wat kokosmelk – zó romig – én roosterde ik alles eerst voor nog meer smaak! En tada, hier werd deze heerlijke geroosterde pompoen pastinaak soep geboren. Twee porties om meteen om te peuzelen en vier porties voor in de vriezer!

Geroosterde pompoen pastinaak soep

Nou moet ik iets bekennen… Ten tijde dat deze blog online gaat is alle soep uit de vriezer alweer op! Damn, en ik had het nog zo graag lang willen bewaren. Er zit dan dus maar één ding op: deze pompoensoep heel snel weer een keertje maken. Hoe kom ik anders de lente door zonder pompoen? Jij begrijpt me vast. Dus bij deze, hier komt het recept voor de geroosterde pompoen pastinaak soep:

Geroosterde pompoen pastinaak soep

Recept Geroosterde Pompoen Soep

Geroosterde Pompoen Pastinaak Soep
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Deze geroosterde pompoen pastinaak soep is een ware smaakexplosie!
Auteur:
Porties: 6 flinke porties
Ingrediënten
 • ½ grote flespompoen
 • 3 pastinaken
 • 2 wortels
 • 2 uien
 • 3 tenen knoflook
 • 200-400 ml kokosmelk (ligt eraan hoe romig je het wilt hebben)
 • 1½ liter groente- of kippenbouillon
 • 1 tl kurkuma
 • ½ tl komijnpoeder
 • ¼ tl chilipoeder
Instructies
 1. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de pompoen, pastinaken en wortels in stukken van ongeveer 1x1cm. Snijd de uien in kwarten. Bestrooi met de kruiden, een scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Hussel door elkaar en zet ongeveer 45 minuten in de oven.
 3. Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook 1 minuutje. Voeg de geroosterde groenten toe samen met de bouillon en kokosmelk. Breng aan de kook en laat het nog zachtjes 10 minuten pruttelen.
 4. Maak er een soep van door alles in de blender of met een staafmixer te vermalen. Proef of er nog wat peper of zout bij moet en dan kan je alles garneren met een bosuitje of verse koriander en smullen maar!

 

Heb jij deze geroosterde pompoen pastinaak soep nou ook gemaakt? Laat het mij dan weten via @healthinut op social media.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: