Fresca Nijmegen Hotspot

Afgelopen zaterdag was het zo zonnig dat mijn vriend en ik de zon wel moesten opzoeken!Dat deden wij op het terras van Fresca in Nijmegen. En wat hebben wij heerlijk gegeten zeg! Ben je ooit in Nijmegen, dan is dit echt een aanrader voor jouw lunch (of ontbijt, of high tea…). 

Shame on me, maar dit was eigenijk de eerste keer dat ik bij Fresca heb gegeten. Ik ben er wel eens langs gelopen (het zit namelijk nét buiten de straten waar ik meestal kom), maar was altijd een beetje in de war doordat er groot Gelateria op de gevel staat. Ik was dus altijd in de veronderstelling dat het een ijstentje was. Dat je er echt super lekker kunt eten kwam ik dus pas vorige week achter!

Fresca Nijmegen Hotspot

Fresca Nijmegen

Ik zag namelijk steeds vaker voorbij komen dat mensen een hapje gingen eten bij Fresca. Nou, dat moest ik dan ook eens proberen! Hun slogan is “Love For Food” en dat spreekt mij natuurlijk wel aan haha! Alles is vers bereid met goede kwaliteit ingrediënten. Alles wat op de kaart staat kan je overigens ook meenemen om thuis lekker op te eten. Op de kaart vind je ontbijtjes, sandwiches, salades, warme gerechten en zelfs een speciale kids sectie. Ook kan je er terecht voor een high tea. Die zag ik voorbij komen en zag er meer dan goed uit!

Van binnen is het super leuk aangekleed, al zat er op dat moment niemand aangezien hun grote terras vol zat met van de zon genietende mensen. Ook hebben zij een kelder waar volgens hen genoeg stopcontacten zijn om lekker te studeren of werken. Onderaan deze blogpost vind je een sfeerimpressie in foto’s.

Fresca Nijmegen Hotspot

Lunchen bij Fresca

Zelf koos ik voor het broodje met gegrilde groenten, humus, geitenkaas, zongedroogde tomaat, zonnebloempitten, rucola en balsamico. Echt heerlijk! Zelfs al zat er best weinig humus op (lees: te weinig). Zo brutaal als ik ben (haha) vroeg ik om een beetje extra humus en die stond dan ook binnen 2 minuten op tafel, super fijn. Toen ik dit later met de eigenaresse besprak zei ze dat ze toevallig die dag iemand nieuw in de keuken hadden staan die voor het eerst de broodjes belegde. Normaal gesproken zit er ook gewoon een dikke laag humus op, ik had gewoon een beetje pech. Te bedenken dat er normaal gesproken meer humus op zit maakt dit al helemaal een dikke aanrader van de kaart!

Fresca Nijmegen Hotspot

Thuis had ik de menukaart al zitten bekijken (natuurlijk) en mijn oog viel al meteen op een optie voor mijn vriend. De Mexicaanse tortillataart gevuld met rundergehakt, kidneybonen, zure room, geserveerd met musclun en zoete chili. Ik ken mijn vriend goed, want dit is ook het gerecht wat hij uit koos! Natuurlijk heb ik even geproefd en wauw dat was ook enorm goed op smaak en errug lekker!!

Fresca Nijmegen Hotspot

Taarten, Gebak En Nog Meer Zoet

Het toetje mocht natuurlijk niet ontbreken, maar toen ik de vitrine ging bekijken wist ik het gewoon niet meer. Deze staat namelijk vol met huisgemaakte taarten, gebak, repen en cakes. Ik vroeg om wat advies en de keuze viel op de carrot cake (altijd een van mijn lievelings) en de arretjescake omdat ik wist dat mijn vriend die zo lekker vind. Hoe lief, want wij kregen nog een extra bordje met kleine plakjes van de vegan lemon cake, coffee en walnut slice, oaty caramel slice en de healthy breakfast cake om te proeven. Stuk voor stuk waren ze allemaal super lekker!

Fresca Nijmegen Hotspot

De carrot cake was zoals een carrot cake hoort te smaken. Smeuïg, zoet en romig. De arretjes cake had echt de volle smaak van pure chocolade en je hoorde de suiker tussen je tanden knarsen, haha. Niet heel healthy natuurlijk, maar lekker was het zeker! De vegan lemon cake is echt een must voor in de zomer, zo fris! De coffee en walnut slice was ook erg lekker met een subtiele koffie smaak. De oaty caramel slice is voor de echte zoetekauw, want deze was wel heel erg zoet! En als laatste de healthy breakfast cake was ook erg lekker, soort van peperkoek smaak, maar dan lekker gezond en gevuld met noten, krenten, etc.

Fresca Nijmegen Hotspot

Al met al was het dus allemaal echt súper lekker bij Fresca Nijmegen!! Ik kom hier zeker nog een keertje terug en al helemaal op een zonnige dag. Dan zit je lekker op het terras in een net wat rustiger deel van het centrum van Nijmegen. Dikke vette aanrader dus.

Fresca Nijmegen
Van Broeckhuysenstraat 16
0243240178
www.frescanijmegen.nl

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.Fresca Nijmegen Hotspot Fresca Nijmegen Hotspot Fresca Nijmegen Hotspot Fresca Nijmegen Hotspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *