Fluffy vegan pannenkoeken maken

De gastblog van Anouk is dit keer wel héél leuk en lekker: fluffy vegan pannenkoeken maken is namelijk iets dat ook op mijn to do lijstje staat! Echt super toevallig bakte ik gisteren voor het éérst vegan pannenkoeken en nou heeft Anouk ze ook gemaakt voor haar gastblog. Ik zal eerst haar recept delen, dan beloof ik die van mij over een tijdje! 


Gastblog Anouk – Ik was bezig met fluffy vegan pannenkoeken maken, toen ik mij bedacht: ik ga het recept verbeteren. Om ze toch net even wat fluffier en ronder te maken. Eindelijk had ik het perfecte recept, maar ik dacht daar kan ik veel meer mee doen. Dus ben ik aan de slag gegaan om verschillende gerechten te maken met dit recept. En dit is 1 van die recepten.

Door februari zat ik een beetje met Valentijnsdag in mijn hoofd. Qua eten denk ik dan meteen aan chocolade en aardbeien en deze ingrediënten gaan ook perfect samen met pannenkoeken. Dus ik dacht; waarom combineer ik ze niet voor een heerlijk ontbijtje?! Ik denk dat het best goed gelukt is en deze pannenkoeken kan je gewoon elk weekend te eten hoor, niet alleen met Valentijnsdag 😉

Fluffy vegan pannenkoeken maken

Fluffy Vegan Pannenkoeken Maken

Fluffy Vegan Pannenkoeken Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Fluffy vegan pannenkoeken maken is niet al te moeilijk én erg lekker.
Auteur:
Porties: 2 porties
Ingrediënten
 • 250 ml amandelmelk
 • 1 el citroensap
 • 1 tl vanille extract
 • 145 gram (evt. glutenvrij) havermeel
 • 1 el bakpoeder
 • 1 el suiker/suikervervanger
 • snufje zout
 • 25 gram pure chocolate chips (of gehakte chocolade)
Instructies
 1. Meng de amandelmelk, citroensap en vanille extract in een bakje en laat staan voor 5 minuten.
 2. Doe nu alle droge ingrediënten, behalve de chocolate chips, in een grote kom en meng met elkaar.
 3. Voeg de amandelmelk mix toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad geheel.
 4. Roer nu voorzichtig de chocolate chips door het beslag. Laat het beslag 5-10 minuten rusten.
 5. Laat wat olie in een koekenpan op het vuur warm worden en schep 1 goede lepel van het pannenkoekenbeslag in de pan. Kijk of de bovenkant van de pannenkoek luchtbubbels krijgt en er wat droger uitziet, flip dan om en bak voor nog 1 minuut.
 6. Herhaal met de rest van het beslag.
 7. Leg los op een bord of op een stapel. Serveer met vers fruit zoals aardbeien en blauwe bessen en sprenkel eventueel wat gesmolten chocolade over de pannenkoeken.
 8. Eet smakelijk!

Ga jij ook fluffy vegan pannenkoeken maken? Laat het dan weten via de reactie hieronder, Instagram of Facebook.

Heb je trouwens mijn gratis ebook “In 12 stappen een gezonde balans” al gedownload?

Liefs, Milou

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: