Hotspot Nijmegen Fika review

Fika, een klein stukje Scandinavië in het centrum van Nijmegen. Ik was al eens eerder bij deze hotspot in Nijmegen geweest en flink verrast. Ik wilde graag eens terug, dus ging ik dit keer op pad met mijn camera én vriend om een Fika Review voor jou te schrijven… 

Wij kwamen binnen en ik zag al meteen dat er een plaatsje bij het raam voor ons was gereserveerd. Heel fijn, want deze blogger houdt van daglicht, haha! Het was een zondag om half 1 en de zaak zat al helemaal vol! Gezellig. Wij begonnen met twee lekkere verse koppen thee met gember en munt. Ik keek wat om mij heen en de details in het interieur vielen mij meteen op, super leuk. Vooral het hoekje waar ik op uitkeek was erg leuk gestyled (foto hieronder).

Hotspot Nijmegen Fika review

Ik sprak nog eventjes met de eigenaresse en zij vertelde mij dat ze Fika heeft opgericht na verliefd te zijn geworden op Stockholm en alle leuke koffietentjes op iedere hoek van de straat. Nou, als er zulke leuke tentjes zitten als Fika zelf dan geloof ik dat best. Na wat foto’s te hebben gemaakt was het tijd om de menukaart in te duiken!

Het Menu

Het menu van Fika is geïnspireerd op de Scandinavische keuken. Op de kaart staat onder andere “smörrebröd”, maar vraag mij niet hoe je het uitspreekt! Het zijn rijkelijk belegde boterhammen van meergranenbrood met een knapperige korst en zachte binnenkant. Het leuke is dat de broodjes gemaakt zijn van één stuk brood en €3,95 per stuk kosten. Dit betekent dat je voor een kleine lunch gewoon één broodje kan nemen, voor een goede gemiddelde lunch twee en als je echt echt berehonger hebt kan je er ook drie nemen. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat je dus meerdere smaken kan proeven. Dit zal je ook zeker nodig hebben, want man man man echt bijna alle broodjes die op de kaart staan lijken mij heerlijk!

Hotspot Nijmegen Fika review

Denk aan huisgebraden rosbief met truffelmayo en grana padano of hummus met feta en zongedroogde tomaat. Of een heerlijk stuk brood met warme geitenkaas, biet, walnoot en honing óf een smörrebröd uit de oven met gesmolten brie, serranoham en cranberrycompote! Wauw, echt alles is heerlijk en heeft gewoon nét dat beetje extra. De smakencombinaties die ik net opnoemde zijn dan ook precies degene die wij besteld hebben, maar er is nog zó veel meer keus! Reden genoeg om terug te komen en de rest van de kaart te proeven. Er staan namelijk ook grotere avondhappen op de kaart zoals een black angus burger en is er een speciale borrelkaart.

Hotspot Nijmegen Fika review

Koffie & Taart

Op de menukaart lees je overigens wat Fika nou eigenlijk betekent. Het betekent koffiepauze in het Zweeds en dit doen de Zweden vaak samen met een sandwich óf met gebak. Niet zo raar dan ook dat er bij Fika een vitrine vol met lekke gebak staat! Dit konden wij natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan, dus kozen wij nog voor een carrot cake en amandelgebakje. Zó geen spijt van. Ze waren allebei méér dan heerlijk, maar vooral het amandelgebakje was erg lekker! Denk aan een soort combinatie van slagroomtaart en amandelspijs, yum.

Hotspot Nijmegen Fika review

Conclusie

Hier ga ik zeker nog een keer terugkomen. Ik hou er gewoon van dat ik meerdere dingen van de kaart van kiezen en lekker veel proeven! Ook was ieder broodje die ik heb geproefd zeer op smaak en meer dan rijkelijk belegd. Heb je nog plek over? De taarten zijn ook zeker aan te raden! Ze zijn iedere dag open tot 20 uur, dus je kan er ook naartoe voor een borrel of diner. Deze hotspot in Nijmegen is dus zeker eentje die je op je lijstje kan zetten!

Fika
Van Broeckhuysenstraat 5
6511 PE  Nijmegen
Tel: 024 2060159
Mail: info@fika-nijmegen.nl

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

Hotspot Nijmegen Fika review

Hotspot Nijmegen Fika reviewHotspot Nijmegen Fika reviewHotspot Nijmegen Fika reviewHotspot Nijmegen Fika review Hotspot Nijmegen Fika review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *