Voordelen van slowjuice

Ik hou van groente en fruit. Ik eet ze meer dan genoeg, toch drink ik ook regelmatig slowjuices. Waarom? Dat leg ik je uit in deze blog. Want wat zijn de voordelen van slowjuice? (P.S. Aan het einde van de blog lees je hoe jij een box vol slowjuices van Frecious kan winnen!)

Ik ben fan van groente en fruit. Als je het mij vraagt één van de belangrijkste ingrediënten van een gezonde leefstijl vanwege de vele voedzame stoffen, vitamines, mineralen en anti-oxidanten.

90% van de Nederlanders eet te weinig groente en fruit

Het Voedingscentrum pleit voor minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag. Daarnaast zijn er onderzoeken die zelfs aantonen dat 500 gram of 800 gram groente per dag ideaal zou zijn. 

Toch haalt 9 van de 10 Nederlanders niet eens de 250 gram en 2 stuks fruit! Shocking! 

Hoewel ik vele tips heb om meer groente en fruit te eten (voeg wortel/courgette toe aan je havermout, bak een omelet met groente, eet salade als lunch, eet rauwkost als tussendoortje, verwerk groente in een overheerlijke curry- of pastasaus… En zo kan ik nog wel even doorgaan) wil ik je in deze blog een andere tip geven. Namelijk: slowjuice. 

Voordelen van slowjuice

Waarom ik regelmatig slowjuices drink

Hoewel ik zelf meestal makkelijk aan de 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag kom, vind ik het fijn om mijn voedingspatroon aan te vullen met extra vitamientjes. Dat doe ik o.a. met supplementen, maar dat doe ik nog het liefst door verse groente en fruit tot me te nemen. Slowjuices zijn daar echt ideaal voor. 

Bijvoorbeeld op die dagen dat ik net even wat minder groente en fruit eet, wanneer ik wat extra energie kan gebruiken of in drukke en stressvolle tijden. 

Daarnaast vind ik het ook nog eens lekker 😉

voordelen van slowjuicer

De voordelen van slowjuice

Maar waarom slowjuice? Wat zijn de voordelen van slowjuice? Wat mij betreft zijn dat er best veel!

Met een slowjuicer wordt al het groente en fruit namelijk door middel van schroeven vermaalt, waardoor al het goede uit de vezel wordt geperst. Dit is vergelijkbaar met heel lang kauwen, iets dat wij zelf vaak niet doen, maar waardoor je wél meer voedingsstoffen vrij krijgt.

Daarnaast snijden wij groente vaak en door het snijproces komt het in aanraking met zuurstof, waardoor veel voedingsstoffen alweer verdwijnen. In een slowjuicer is er minimaal contact met zuurstof om dat te voorkomen. 

Ook verliest groente veel voedingsstoffen tijdens het verhitten (bijvoorbeeld met koken, bakken of stomen) en de groente uit een slowjuicer blijven helemaal rauw. 

Ik maak ook vaak groene smoothies, iets waarbij je ook makkelijk groente binnen krijgt. Het voordeel hiervan is dat de vezels er nog inzitten, wat goed is voor je darmen. Het nadeel hieraan is dat er tijdens het blenden veel zuurstof bij komt waardoor de voedingskracht weer daalt. En zelf krijg ik er vaak een opgeblazen buik van. Van slowjuicers niet!

Je zou de slowjuices kunnen gebruiken voor een detox (dit raad ik overigens alleen aan als je “in balans” bent en hier (mentaal) makkelijk mee om kan gaan), maar ook zoals ik het doe als aanvulling op je eigen gezonde voedingspatroon.

Soms maak ik zelf heerlijke sapjes in mijn slowjuicer, maar dat is best veel werk kan ik je vertellen. Daarom vind ik het zo handig dat mijn vriezer vol ligt met vers ingevroren slowjuices van Frecious. 

Voordelen van slowjuice

De slowjuice van Frecious

Bij Frecious maken ze heerlijke slowjuice, vooral gebaseerd op groente (geen suikerbommetjes dus). Direct na het maken worden ze ingevroren om zo een optimale hoeveelheid voedingsstoffen te bewaren. 

Vervolgens worden ze ingevroren en wel bij je aan huis bezorgd en kan je ze hoppa zo de vriezer in doen. Zo heb je altijd een verse slowjuice in huis voor die dagen dat je er behoefte aan hebt. Ontdooi ze de dag van tevoren of als je echt hoge nood hebt: een paar uurtjes van tevoren in lauw water. 

Hoewel ze vooral gebaseerd zijn op groente, zijn ze echt lekker om te drinken! Echt een aanrader dus! 

Win een proefbox! 

En het leuke is… Ik heb weer een winactie voor je kunnen regelen! 🙂 Ik mag namelijk aan één persoon een proefbox met 18 slowjuices t.w.v. € 69,- cadeau doen. Super tof toch? 

Je kan meedoen op zowel Instagram als Facebook. Zo doe je mee:

  1. Like of volg Frecious op Instagram en/of Facebook
  2. Tag 3 vrienden onder de winactie post op Instagram en/of Facebook
  3. En laat weten waarom jij graag wilt winnen. 

Uit alle deelnemers kies ik 1 winnaar. Succes! 

Heb je vragen of wil je gewoon iets delen over de voordelen van slowjuice? Dat kan altijd in de reacties hieronder, op Instagram of op Facebook. 

Liefs, Milou 

 

——— Deze blog is geschreven in samenwerking met Frecious ———

Eén gedachte over “De voordelen van slowjuice + winactie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *