Myrthe heeft weer een prachtig recept voor jullie bedacht: courgetti salade met zalm en aardbeien. Ik heb de combinatie zalm met aardbeien zelf nog nooit gegeten, maar het klinkt erg interessant! Ben jij net zo benieuwd als ik? Lees dan snel haar gastblog! 


Gastblog Myrthe: Hoewel het deze week met bakken uit de hemel valt, was het nog niet zo lang geleden BLOEDheet en vielen de mussen van het dak. Op deze dagen wil je iets lekker fris eten en vooral geen minuut langer moeite doen dan nodig is. Dus maakte ik dit supergezonde zomerse maaltje: courgetti salade met zalm en aardbeien.

Alleen toen zat mijn camera vol. Gelukkig had ik deze foto’s al gemaakt en op mijn telefoon gezet, waarop ik ze bewerk. Dus ik maakte mijn camera leeg en omdat ik nog te lui was (door de BLOEDhitte) stelde ik het maken van dit receptje nog even uit.

Courgetti salade zalm aardbei

En toen waren op een dag alle foto’s van mijn telefoon verdwenen? Ik snapte er niks van, maar zoals vaak gebeurt met life events zoals deze kan je niet anders dan rouwen om het verlies en verder gaan met je leven. En OPEENS vandaag, ruim 6 weken later, staan alle foto’s weer op mijn telefoon?? Wonderen bestaan beste mensen, wonderen bestaan.

Nou dat was me dus een avontuur, maar gelukkig liggen er nog steeds aardbeien in de winkel, en is het zo nu en dan nog steeds wel eens BLOEDheet. Dus nog kansen genoeg om dit plaatje op je bord te toveren.

Courgetti salade zalm aardbei

Als je echt lui bent kan je voor dit recept ook gewoon zo’n kant en klare bak courgetti kopen bij de supermarkt, maar zelf vind ik het zelfgemaakt altijd een stuk mooier eruit zien.

Verder schud je dit allemaal zo uit je mauw. Het limoensap en de aardbeien maken het met de basilicum heerlijk fris en zomers en met de avocado en zalm is het pretty much een godenmaal.

Nou succes en toedeloe!

Courgetti salade zalm aardbei

Courgetti Salade Met Zalm En Aardbeien

Courgetti Salade Met Zalm En Aardbeien
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke courgetti salade met zalm en aardbeien.
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
 • 2 courgettes
 • 2 stukken zalmstaart (dat is goedkoper)
 • 3 el olijfolie
 • 2 limoenen
 • peper en zout
 • 2 handjes parmezaanse kaas
 • 65 gram geroosterde pijnboompitten
 • 15 gram basilicum
 • 200 gram aardbeien
 • 1 rode ui
Instructies
 1. Gebruik een spiralizer om courgetti te maken van de courgettes. Meng hier het sap van de limoenen, de olijfolie en de peper en zout naar smaak doorheen.
 2. Maak de aardbeiensalsa door de aardbeien, de avocado, de ui en de basilicum fijn te snijden en door elkaar te mengen.
 3. Bak de zalm 2 minuten op elke kant op hoog vuur, zodat hij nog roze is van binnen.
 4. Serveer de courgetti met de aardbeien-avocadosalsa en de zalm. Besprenkel met de parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

 


Heb jij deze courgetti salade met zalm en aardbeien nou ook gemaakt? Laat het ons weten in de comments hieronder !

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: