Chiapudding

Een weekje geleden kreeg ik wat leuke foodpost aan mijn deur afgeleverd… De kokosyoghurt van Abbot Kinney’s. Dit smaakt naar yoghurt, maar is geheel gluten, lactose en soya vrij. Nou volg ik geen dieet waarbij ik dit niet mag, maar er zullen mensen zijn die hier niet tegen kunnen en waarvoor dit dus een uitkomst is. Wat mij betreft was ik gewoon heel benieuwd naar deze yoghurt, ik houd namelijk erg van zowel yoghurt als kokos!

Ik greep deze kans meteen aan om een nieuw recept uit te proberen. Chia pudding! Ik heb het al heel vaak voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit gemaakt. Eerlijk gezegd omdat ik meestal het meeste zin heb ik een warm havermout ontbijt ’s ochtends. Toch maakte ik een paar dagen geleden dit ontbijtje en ik moet toegeven dat ik aardig van deze chiapudding met kokosyoghurt heb lopen smullen!

Denk er wel aan dat je de basis de avond van tevoren al klaar maakt! Zo worden de chiazaadjes ook echt een puddinkje.

Chiapudding

Ingrediënten Chiapudding met Kokosyoghurt:

 • 2 el. chiazaad (20 gram)
 • 100 ml (amandel)melk
 • 1 tl. kaneel
 • 1 tl. agavesiroop (of honing of ahornsiroop)
 • 50 gram Abbot Kinney’s kokosyoghurt
 • 55 gram kaki
 • 25 gram granaatappelpitjes
 • 1 gram gemalen kokos
 • 12 gram home made granola (of gemengde noten)

 

Bereiding Chiapudding met Kokosyoghurt:

 1. Roer de chiazaadjes met de kaneel, melk en agavesiroop door elkaar in een bakje of glas en laat dit een nacht in de koelkast staan.
 2. Maak de volgende ochtend laagjes in een mooi glas van de chiapudding, kokosyoghurt, granola en het fruit.
 3. Top het met wat extra gemalen kokos.
 4. Smullen maar!

 

Macro’s Chiapudding met Kokosyoghurt:

 • 343 kcal
 • 28 koolhydraten
 • 20 vet
 • 8 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze chiapudding met kokosyoghurt vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

Chiapudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *