Chia cashew cream ontbijt

Ik mag weer een nieuwe gastblogger aan jullie voorstellen. Vanaf vandaag gaat ook Anouk haar lekkere receptjes met jullie delen! Het zal vooral veel vega en vegan worden, maar wie weet waar ze nog allemaal mee gaat komen. Ik vind het in ieder geval super leuk en kijk uit naar haar recepten! Vandaag deelt zij haar eerste (heerlijke lijkt mij) recept van een chia cashew cream! Yum. Maar eerst laat ik Anouk zich even voorstellen!

Wie is Anouk?

Hi! Zal ik mij eerst maar even voorstellen? Ja, misschien wel zo leuk, denk ik. Ik ben Anouk, 26 jaartjes oud. En woon samen met mijn vriend en ons Franse bulletje Oreo in Hoofddorp. Op dit moment heel druk bezig met mijn eigen blog The love of, maar Milou vroeg mij of ik gast blogger voor HealtiNut wilde zijn. Super gaaf natuurlijk, dus ik dacht dat gaan we gewoon doen.

Van huis uit heb ik geleerd om te koken en ik heb het altijd leuk gevonden. Toen kwam ik mijn vriend tegen met precies hetzelfde verhaal. Dus 1+1=2, twee gekken die van koken houden. Betekent heeul veel eten! Dus ongemerkt was ik heel veel aangekomen. En op een punt heb ik mijn leven weer omgegooid naar een gezonde lifestyle met genoeg ruimte voor lekkere dingen.

Chia cashew cream recept van Anouk

Er werd bij mij PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) vastgesteld en later ook nog een lactose intolerantie. Dus ik moest mijn eetpatroon weer deels omgooien, veel dingen zelf maken aangezien ik niet meer alles kon eten. En daar kwamen mijn eigen verzonnen recepten, best lekker al zeg ik het zelf haha.

Op dit moment eet ik grotendeels vegetarisch/vegan waar het kan, aangezien het zou kunnen helpen voor mijn darmen. En het is nog lekker ook! Maar als het niet lukt of ik heb ergens trek in, dan even niet! Geen punt. Het is dus wel een grote kans dat jullie veel vegan recepten van mij gaan zien. Laat je niet tegenhouden, probeer het en ik weet zeker dat je ervan gaat genieten!

XO Anouk

Chia cashew cream ontbijt

Chia Cashew Cream Ontbijt

Mijn eerste recept, hoe leuk? En ik dacht, waarom beginnen we niet met een lekker ontbijtje. Al zeg ik het zelf. Dit is een heerlijke manier om je dag mee te beginnen. En een goede start van je dag is fijn toch?

Chia pudding, wie houd er niet van? Uhm nou ik dus. Ik kan er niet aan wennen, die structuur. Ik kan er niets anders van maken, dan snot! Maar daar kunnen we wat aan doen natuurlijk. Dus ik ben wat gaan experimenteren en ik denk dat ik de perfectie oplossing heb gevonden! Chia Cashew Cream.

Chia cashew cream ontbijt

Niet moeilijk, snel klaar en lekker. Wat wil je nog meer s’ ochtends? En ik heb er uiteindelijk een heerlijke Chia Cashew Cream smoothiebowl van gemaakt! Hier komt ‘ie dan, mijn eerste receptje.

Chia cashew cream ontbijt

Chia Cashew Cream Ontbijt
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 1 portie
Ingrediënten
 • 200 ml (kokos)melk
 • 2½ el chiazaad
 • 8-9 el water
 • 25 cashewnoten
 • ½ tl vanille
 • ½ banaan
 • 20 (bevroren) frambozen
Instructies
 1. Doe het chiazaad met de 8-9 eetlepels water in een bakje en laat staan. Doe ondertussen de cashewnoten met wat kokend water in een ander bakje. Zorg ervoor dat er genoeg water in zit, dat de cashewnoten onder water liggen. Laat beide bakjes ongeveer 15/20 minuten zo staan.
 2. Doe de inhoud van beide bakjes samen met 100 ml kokosmelk en de vanille in een blender en blend dit goed. Gebruik iets meer melk als dat nodig is. Dit word als het goed is een creamy geheel. Doe deze mix in het bakje waar je uit gaat eten en maak je blender schoon.
 3. Stop de banaan, frambozen en andere 100 ml kokosmelk in je blender en mix dit tot er geen stukjes meer inzitten. En je hebt je frambozen smoothie.
 4. Giet dit op je Chia Cashew Cream. Top af met granola, verse frambozen en blauwe bessen. En je kunt gaan genieten!

 

Heb jij dit chia cashew cream ontbijt nou ook gemaakt? Tag @Healthinut en/of @the_loveof op Instagram en laat het ons weten!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: