Al enige tijd een hit op foodtruckfestivals: het broodje pulled pork. Niet zo gek ook, want het is kei lekker! In de winter zijn deze festivals helaas schaars, maar een broodje pulled pork zelf maken is ook echt super makkelijk! In deze blog vertel ik je precies hoé makkelijk het eigenlijk is!
All In One Cook Pot van Russell Hobbs
Een tijdje geleden ontving ik de All In One Cook Pot van Russell Hobbs van Coolblue om te reviewen. Super tof, want een slowcooker stond al langer op mijn lijstje! Deze is ook nog een lekker groot: 4,5 liter! Hij heeft veel verschillende functies: langzaam koken en garen (slowcooker), risotto maken (met automatische roerarm), stomen (inclusief stoommandje) en bakken en braden. Ook heeft hij een warmhoud-functie wat betekent dat hij het eten automatisch warm houdt wanneer het programma afgelopen is. Het enige minpuntje vind ik, is dat je de slowcooker functie van deze Russell Hobbs niet op “low” en “high” kan zetten. Ook is de standaard tijd 8 uur en kan je dit niet aanpassen. Een oplossing hiervoor zou zijn om een timer tussen het stopcontact en de stekker te zetten om dit te regelen. Aan de andere kant was de ingestelde temperatuur in combinatie met 8 uur ook precies perfect om mijn pulled pork mee te maken!
Want zoals ik al zei is een broodje pulled pork zelf maken super makkelijk! En al helemaal als je een slowcooker hebt. Heb je geen slowcooker? Dan kan je dit ook in een pan met deksel (of braadslede afgedekt met aluminiumfolie) in de oven op ongeveer 110 graden maken. Zet het dan ongeveer 3-4 uur in de oven. Verhoog de temperatuur naar 150 graden en laat dan nogmaals 3 uur staan. Haal het laatste half uur de deksel of het folie eraf om een korstje te krijgen. Ook zou je het – denk ik – in een pan op héél laag vuur (blijf dan wel af en toe roeren!) kunnen maken, maar dat zou je even moeten uittesten. Toch ben ik nu na één keer gebruiken al helemaal fan van mijn slowcooker en kan jullie deze dus ook echt aanraden! Je voegt echt letterlijk alle ingrediënten toe, drukt op het knopje, gaat het huis uit om te werken/spelen/sporten/watjijmaarwilt en komt terug en je eten is ready! En ja, dat is veilig. Dus hoe makkelijk is het om een broodje pulled pork zelf te maken?! Wil je ook een slowcooker of all-in-one cook pot aanschaffen? Ik heb dus deze te koop bij Coolblue en die kan ik zeker aanraden, lekker groot en niet al te duur!
Het Broodje Pulled Pork Recept
Het recept is ongeveer goed voor 4-6 personen of ongeveer 6 broodjes pulled pork. Mijn vriend at twee broodjes en ik had meer dan genoeg aan één broodje. Ik had dus de helft over en dit heb ik lekker in de vriezer gedaan. Zo kunnen we er over een paar weekjes nog een keer van genieten!
Bij dit broodje pulled pork serveerde ik deze heerlijke gezonde coleslaw die ik vorige week online zette. Je kan het natuurlijk ook kant en klaar in de winkel kopen, maar deze gezonde coleslaw zelf maken is ook weer eens super makkelijk, een stuk gezonder en véél lekkerder! Of serveer deze pulled pork zonder broodje en coleslaw, maar met bijvoorbeeld aardappels en groenten. Het kan allemaal! Overigens at ik dit broodje vóór mijn gluten- en lactosevrije periode, vandaar dat het een “gewoon” broodje is en er “gewone” kwark door de coleslaw zit. Dit kan je uiteraard vervangen door een glutenvrij broodje en lactosevrije kwark. Check ook even de barbecuesaus op de ingrediënten als je gluten- of lactosevrij wilt eten.
Als laatste wil ik nog even zeggen dat dit broodje pulled pork niet 100% super duper healthy is, maar wat mij betreft hoeft dat ook niet altijd! Over het algemeen vind ons lijf varkensvlees niet echt heel fijn, maar naar mijn idee moet af en toe gewoon kunnen! Er zit verder ook best wat suiker door de kruiden en de barbecuesaus, maar serveer het daarom met een lekkere gezonde (coleslaw) salade, zodat het allemaal weer in balans. Één ding is zeker: hier zul je van genieten!
Ga jij ook een broodje pulled pork zelf maken? Laat het mij dan weten via de hashtag #healthinut of tag mij in jouw post met @Healthinut. Heb je vragen of lekkere variatie ideeën voor een broodje pulled pork? Die zijn ook altijd welkom!
Broodje Pulled Pork Zelf Maken
- ± 1 kg procureur (te koop bij de slager)
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 200 ml barbecuesaus
- 150 ml kokend water + 1 kippenbouillonblokje
- 75 ml witte wijn azijn
- 1 el mosterd
- scheut olie of boter
- Extra: 4-6 broodjes, rucola, coleslaw en extra barbecuesaus naar wens
- 2 el donkere basterdsuiker
- 3 tl gedroogde tijm
- 2 tl zout
- 2 tl peper
- 2 tl pimenton (gerookte paprikapoeder)
- ½ tl kaneel
- ½ tl chili
- Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Voeg dit samen met een scheut olie, barbecuesaus, bouillon, witte wijn azijn en mosterd toe aan de pan/slowcooker en roer door elkaar.
- Meng alle kruiden en wrijf het vlees ermee in. Leg het vlees ook in de slowcooker bovenop de ui en saus en zet de slowcooker aan.
- Ongeveer 8 uur later, wanneer het vlees uit elkaar valt, is het gaar. Schep het vlees uit de slowcooker op een bord of in een schaal. Haal met twee vorken uit elkaar. Schep daarna weer bij de saus en roer door elkaar. Proef en voeg eventueel extra peper, zout of kruiden toe. Je pulled pork is nu klaar!
- Beleg een broodje met wat rucola, schep de pulled pork erop, daarover heen wat coleslaw en maak eventueel af met wat extra barbecuesaus. Smullen maar!
Ga jij ook een broodje pulled pork zelf maken? Of heb je tips en lekkere recept ideeën? Laat het mij dan weten in de comments hieronder en/of tag mij op social media met @healthinut.
Liefs, Milou
WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOK, INSTAGRAM EN BLOGLOVIN.
Ziet er heerlijk uit! Ik ga hem za maken Als ik het goed begrijp zijn alle stappen hetzelfde te doorlopen als ik de oven wil gebruiken? Dank je wel alvast!
Groetjes,
Stephanie
Hoi Stephanie,
Wat leuk. Ja dat klopt, ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het zou zo goed als hetzelfde moeten zijn. Verwarm de hetelucht oven voor 110 graden. Pak een braadslede of pan (met deksel) die in de oven mag en doe hier alles in volgens recept. Dek af met de deksel of met aluminiumfolie. Zet ongeveer 3-4 uur in de oven. Verhoog de temperatuur daarna naar 150 graden en zet nogmaals 3 uur in de oven. Haal de laatste 30 minuten de deksel of het folie eraf om een korstje te krijgen. Het is gaar als je een vork erin steekt en het vlees uit elkaar valt. Succes! Laat je het me weten hoe het was?
Liefs, Milou
Super bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik laat het je weten
Hi Milou,
Heb sinds het weekend zelf een slowcooker, dus dit recept gaat zondag zeker gemaakt worden. 1 vraag, je hebt het over piment maar bedoel je niet pimenton? Twee verschillende kruiden namelijk? Just checking
Groetjes
Monique
Hoi Monique,
Je hebt helemaal gelijk, het moet inderdaad pimenton zijn! Heb het meteen veranderd!
Ben benieuwd wat je van het recept vindt 🙂
Liefs, Milou