bounty bliss balls

bounty bliss balls

 

Ken je dat? Dat je soms zo onrustig bent, dat het enige is wat je een beetje kan kalmeren de keuken in duiken is? Nou, ik wel.. En soms komen daar geweldig simpele bounty bliss balls uit rollen met slechts 3 ingrediënten! 

Zo geschiedde dat ik op een doordeweekse avond om 12 uur de keuken in dook. Ik kon echt niet slapen en had zo veel onrust in mijn lijf. Daarnaast had ik een paar uurtjes van tevoren bedacht dat ik volgens mij best van slechts 3 ingrediënten heerlijke gezonde bounty balletjes kon maken! De woorden bounty bliss balls schoten dan ook de hele tijd door mijn hoofd.

Op zo’n moment weet ik toch dat als ik in bed blijf liggen ik niet snel in slaap ga vallen. Daarnaast houd ik dan mijn vriend wakker met mijn gedraai en dat wil ik ook niet. Dus zat er maar één ding op… Het bed uit.. ..en de keuken in! Even gedachten op nul en wat experimenteren met wat ik in gedachten had. Al is dat compleet zonder gedachten natuurlijk lastig, maar you get the point 😉

Slechts 3 ingrediënten dus maar! Zoals altijd is mijn lieve vriend mijn eerste proefkonijn, dus ontdekte hij de volgende dag twee bounty bliss balls als verrassing in zijn broodtrommeltje 😉 Totally approved! Dus het recept kon worden uitgewerkt en zie hier het resultaat! Gaan jullie ze ook maken? Als je suikervrije pure chocolade gebruikt zijn ze ook nog eens vrij van toegevoegde suikers 🙂

Heb je één van mijn recepten gemaakt? Vergeet dan niet om een mooie foto te maken en mij te taggen op social media met @Healthinut. Wie weet re-post ik jouw mooie foto wel op een van mijn kanalen!

 

bounty bliss balls

 

bounty bliss balls

 

Ingrediënten – Bounty Bliss Balls (ongeveer 8-10 stuks):

 • 80 gram pure chocolade, het liefst zonder suiker (bijvoorbeeld deze)
 • 50 gram (medjoul) dadels
 • 50 gram gemalen kokos
 • Eventueel: tl kokosolie als ze niet zo goed aan elkaar willen plakken

 

Bereiding – Bounty Bliss Balls:

 1. Wel de ontpitte dadels 10 minuten in kokend water.
 2. Meng de dadels met de gemalen kokos en 1 eetlepel water fijn in een keukenmachine.
 3. Maak er balletjes van. Rollen tussen je handen gaat een beetje moeilijk, knijp ze daarom goed fijn in één hand totdat je een mooie bol hebt. Lukt het toch niet? Roer er dan een theelepel gesmolten kokosolie doorheen en probeer opnieuw.
 4. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Rol de balletjes met een lepeltje door de gesmolten chocolade zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
 5. Leg ze op een bordje of in een bakje en na een paar uurtjes in de koelkast kan je aanvallen.
 6. Smullen maar!

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze bounty bliss balls vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

bounty bliss balls

 

 

 

4 gedachten over “Bounty Bliss Balls”

  • Hoi Kelly,
   Ik ben bang van niet, want dan worden ze te slap en plakkerig. Aan de andere kant rol je ze wel daarna in de chocolade, waardoor ze weer wat stevigheid krijgen. Ik zou zeggen, probeer het. Dan zou ik wat banaan én wat honing gebruiken ter vervanging van de dadels. Maar ik weet het dus niet zeker!
   Succes. Liefs, Milou

  • Hoi Mariska,

   Ja ik denk dat dat wel kan. Ligt er een beetje aan wat voor type dadels je hebt. Als je hele droge hebt, liever weken in water. Anders kan je ze ook zo gebruiken. Succes!

   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *