blueberry crumble recept

Vandaag heb ik het genoegen om weer een nieuwe gastblogger aan jullie voort stellen: Lindsey, op Instagram bekend als Mamasuperdun! Naast dat zij haar eigen blog heeft, gaat zij vanaf nu ook haar heerlijke recepten delen op www.healthinut.com. Nadat ik Lindsey in het echt ontmoette wist ik het zeker, zij past goed bij HealthiNut! Dus bij deze: Welkom Lindsey! En ik laat haar zichzelf natuurlijk even voorstellen én zij deelt meteen een heerlijk blueberry crumble recept met jullie…

blueberry crumble recept

Wie is Mamasuperdun?

Wie is Mamasuperdun? Dat ben ik, Lindsey! Ik ben 27 jaar, woon samen met mijn vriend in Rotterdam en ben mama(superdun) van Luca. Sinds afgelopen maart heb ik er een nieuwe hobby bij: foodbloggen. Hoe is dit dan ontstaan? In januari 2016 heb ik mijn levensstijl omgegooid. Van ongezonde maaltijden en dikzitten op de bank, naar gezonder en bewuster eten en drie tot vier keer per week sporten. Dit is de beste keuze die ik heb kunnen maken. Hierdoor ben ik 14 kilo afgevallen en word ik nu Mamasuperdun genoemd door Luca ;-). Ik zit veel beter in mijn vel, geniet meer van lekker eten en voel mij fitter. En nu ga ik ook nog eens receptjes maken voor Milou, hoe leuk is dat! Hobby’s had ik nooit, maar ik kan wel zeggen dat het bloggen écht een hobby is geworden. Ik vind het heel leuk om te zien dat mijn blog door steeds meer mensen wordt gevolgd. Ik hoop namelijk dat ik met mijn recepten andere mensen kan inspireren om ook gezonder te eten. Gezond eten hoeft namelijk echt niet vies te zijn. Ook houd ik mijn recepten zo makkelijk mogelijk, zodat iedereen zich kan omtoveren tot een keukenprins(es)! Liefs, Lindsey

blueberry crumble recept

Blueberry Crumble Recept

Dit blueberry crumble recept is super makkelijk om te maken en zo lekker! Als je glutenvrij havermeel (of glutenvrij gemalen havermout) gebruikt dan is dit recept ook nog eens gluten- en lactosevrij. Ideaal voor de januari maand van HealthiNut die in het teken staat van gluten- en lactosevrije recepten!

Blueberry Crumble Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijk en simpel blueberry crumble recept
Auteur:
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
  2. Meng de havermeel, amandelmeel, kokosolie, kokosbloesemsuiker, snuf zout en het ei in een kom. Meng het met een mixer door elkaar (met je handen kan ook). Mix het geheel door tot er een kruimelig en vochtig deeg ontstaat. Zet even aan de kant.
  3. Mix in een andere kom de blauwe bessen met de honing en de chiazaadjes. Roer met een lepel door elkaar.
  4. Bekleed nu de bodem van de ovenschaal met de ene helft van het deeg. Druk het aan met je vingers of een lepel/spatel. Het geheel is erg plakkerig, maar dat is goed!
  5. Hierop verdeel je het blauwe bessen mengsel. Verdeel over de hele bodem.
  6. Verdeel nu over de blauwe bessen het andere deel van het deeg. Probeer een beetje gelijkmatig te verdelen met je vingers.
  7. Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Laat de crumble daarna goed afkoelen (of eet lekker warm, maar verbrand je mond niet!) en snijd het in stukken.

 

Genieten maar! Wil je dit blueberry crumble recept een dag of twee later opeten? Verwarm je oven dan even voor en zet ze er weer ongeveer 5-10 minuten in, dan wordt hij weer heerlijk krokant!


Bedankt lieve Lindsey voor het delen van dit heerlijke blueberry crumble recept. Heb jij dit recept ook gemaakt? Tag @HealthiNut en @Mamasuperdun op social media, dat vinden wij super leuk!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN
blueberry crumble recept

blueberry crumble recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: