Beter slapen bose noise masking sleepbuds

Slaap je slecht of word je snel wakker door (omgevings-) geluiden? Ik weet er alles van. Enorm vervelend als dat je nachtrust verstoord. En slecht slapen betekent (te) weinig rust en herstel, één van de 3 pijlers van een gezonde leefstijl. Goede oordoppen kunnen daarbij helpen en ik kreeg van Coolblue de Bose noise masking sleepbuds om te testen. 

Zelf slaap ik super licht en heb ik veel slaap nodig. Als mijn vriend ná mij gaat slapen of zijn wekker eerder heeft staan word ik daar standaard wakker van. Enorm frustrerend, want ik heb mijn slaap echt nodig om een beetje te kunnen functioneren en mij goed te voelen… 

Niet alleen voor mij is slaap belangrijk, slaap is misschien wel een van de belangrijkste pijlers van een fitte en gezonde leefstijl. Het is dé tijd waarin je lichaam zich herstelt en de batterij weer oplaadt. Slaap je (langdurig) slecht, dan raakt je lichaam uit balans. Is dat bij jou ook het geval of word je slaap vaak verstoord door geluiden van buitenaf? Lees dan snel door 🙂 

Om die geluiden van mijn vriend tegen te gaan sliep ik wel eens met van die gele zachte oordopjes, maar ik slaap zo licht dat het geluid van mijn vriend daar gewoon doorheen kwam. Dus toen ik door Coolblue werd gevraagd om deze “noise masking” oordoppen van Bose te testen zei ik natuurlijk meteen “ja!”. 

Beter slapen bose noise masking sleepbuds

Bose noise masking sleepbuds

Deze oordoppen van Bose dempen jouw omgevingsgeluid. Dit doen ze niet alleen door je oor af te sluiten (wat normale oordoppen doen), maar ze spelen ook nog eens geluidsfragmenten af die het omgevingsgeluid écht maskeren. 

Je koppelt ze via Bluetooth aan je smartphone en dan kan je kiezen tussen fragmenten voor geluidsmaskering en om te ontspannen. Zo val je dus in slaap met geluiden van bijvoorbeeld een kampvuur, lichte regen, de oceaan of het regenwoud in je oor. Je kan in de app instellen hoe lang je wilt dat de geluiden afspelen, van een uur tot de hele nacht. Ook zitten er drie maten oordopjes in, zodat er voor iedereen wel een fijne maat bij zit. 

Door die geluiden in je oor worden de geluiden van buitenaf dus echt gewoon veel minder. Ik werd in ieder geval niet meer wakker door mijn vriend! 

Beter slapen bose noise masking sleepbuds

Even wennen, maar daarna heerlijk! 

Ik moest er wel even aan wennen, want normaal gesproken viel ik met stilte in slaap. Maar zodra je gewend bent, zijn die geluiden juist heel fijn en rustgevend om bij in slaap te vallen. Je kan trouwens niet je eigen muziek afspelen, maar alleen kiezen uit de geluiden uit de app. En net als gewone oordoppen voel je ze natuurlijk wel zitten als je op je zij slaapt, maar ik vond ze opvallend lekker zitten en zeker niet storend. 

Oja, een handig foefje is dat je ook je wekker kan laten afgaan op de sleepbuds! Dus hoeft je partner niet meer wakker te worden van jouw wekker. Of natuurlijk andersom als je partner de sleepbuds in heeft. 

Beter slapen bose noise masking sleepbuds

Aanrader? 

Ik zou de oordoppen zeker aanraden aan iedereen die slecht slaapt en snel wakker wordt door omgevingsgeluiden. Of bijvoorbeeld als je een snurkende partner hebt, in een vliegtuig wilt slapen, in een rumoerige buurt woont of andere situaties waarbij je met veel omgevingsgeluid toch wilt slapen. De app geeft trouwens ook aan wanneer je het geluid zo hard zet dat je ook “belangrijke” geluiden niet meer hoort. Zelf wil ik namelijk nog wel bijvoorbeeld horen wanneer mijn vriend mijn naam roept omdat er iets aan de hand is. 

De Bose sleepbuds zijn trouwens niet heel goedkoop, maar mijn slaap is mij zoveel waard dat ik ze het zeker waard vind. 

Ik ben benieuwd, hoe waardevol vind jij jouw slaap? 

Liefs, Milou 

 

 

—— Deze blog is geschreven in samenwerking met Coolblue ——

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *