lichaam geen sieraad maar huisje

De waarde die we vaak aan ons lichaam geven, of aan hoe het eruit ziet bedoel ik dan, lijkt bijna alsof we het zien als een sieraad, wat alleen maar gemaakt is om mooi te zijn. Vind je niet? Waarom kijken we niet naar ons lichaam als ons kostbare huisje waarin we mogen leven? En behandelen het ook zo?

Want…

Je lichaam is geen sieraad gemaakt om alleen maar mooi te zijn!

De lading die we hangen aan hoe ons lichaam eruit ziet, mag vaak best een beetje minder. Het is zonde om je onzeker of rot te voelen als je naar je lichaam kijkt en baalt hoe het eruit ziet. Als het in de ochtend je humeur bepaalt. Of als je een keer uitgebreid en lekker gegeten hebt en je meteen rot voelt omdat je bang bent dat je aankomt.

We mogen best eens op een andere manier naar ons lichaam gaan kijken. Individueel als persoon. Maar ook in onze maatschappij!

Minder de nadruk op hoe je lichaam eruit ziet en wat meer de nadruk op hoe je voor je lichaam zorgt en hoe je je voelt 💖

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Milou van Aal | Mental Coach (@healthinut) op

Zie je lichaam dan ook als een kostbaar huisje waarin je van het leven mag genieten!

Want ons lichaam is ons huisje waarin we mogen leven.
Waarin we mogen genieten van ervaringen, genietmomentjes en de mensen om ons heen.
Waarbij het niet zoveel zou moeten uitmaken hoe dat huisje eruit ziet.
Als we maar gelukkig zijn en kunnen genieten.
En waar we dus goed voor mogen zorgen 💖

Toch?

En nou is het leven niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. Dat weten we allemaal. Maar wat we wél kunnen doen is er zoveel mogelijk van genieten, zoveel mogelijk doen om ons gelukkig te voelen en zo goed mogelijk voor dat huisje zorgen! Ik zal je 8 tips geven die je kan doen om je lichaam meer als jouw kostbare huisje te behandelen.

lichaam geen sieraad maar huisje

8 Dingen die je kan doen om je lichaam meer als ‘kostbaar huisje’ te behandelen

Hier komen ze:

  1. Laat zoveel mogelijk los hoe je lichaam “eruit zou moeten zien”. Is dat écht zo belangrijk? Besef dat het slechts een maatschappelijk ideaalbeeld is, waar toch bijna niemand aan voldoet. Focus daar in plaats op hoe jij je voelt. Want hoe je je voelt is echt zoveel belangrijker dan hoe je eruit ziet
  2. Focus dan ook op jouw gezondheid, fitheid en energie (wat extra kilo’s betekent niet per definitie “ongezond” zijn, dat bepaal je met andere factoren)
  3. Eet in de basis zoveel mogelijk voedzaam en gezond, dat waar jouw lichaam blij van wordt en energie van krijgt. Eet intuïtief en leer aanvoelen waar jij en je lichaam zich goed bij voelen
  4. Vergeet natuurlijk ook niet af en toe te genieten van wat lekkers wat minder gezond is, jouw geest mag ook happy blijven
  5. Beweeg of sport regelmatig. Ook hier krijg je een fit en energiek lichaam van, zodat jouw huisje fijn wordt om in te leven. En dat hoeft niet per se een intense sport te zijn, regelmatig bewegen (wandelen, fietsen) telt ook mee!
  6. Neem genoeg tijd voor rust en ontspanning. Zowel voor je lichaam als geest. Jouw telefoon blijft het ook niet doen als je deze niet op tijd aan de oplader hangt, behandel jouw huisje net zo. Maak van slaap een prioriteit, maar maak ook genoeg ruimte voor rustmomentjes gedurende de dag en week.
  7. Wees bewust van de connectie tussen jouw geest en lichaam. Te veel stress (een klein beetje gezonde stress is niet verkeerd trouwens), onrust of negatieve gedachten hebben een (negatief) effect op jouw huisje. Wees hier bewust van en zorg ook goed voor jouw geest. Geef jouw geest op tijd rust, laat emoties er zijn en voed het met positieve gedachten. Een gezonde geest zal ook jouw huisje fijner maken om in te leven.
  8. Behandel jouw lichaam en jezelf met liefde en compassie. Weet dat je goed genoeg bent. Dat ‘fouten’ altijd alleen maar leermomenten zijn. En dat je lichaam afkeuren werkelijk níets goeds voor je zal doen. Probeer daarom meer vanuit een liefdevolle en compassievolle blik naar je lichaam te kijken en het ook zo te behandelen.

Dus ga eens na wat kan jij doen om je lichaam minder als een sieraad te zien, maar meer als een kostbaar huisje waarin we mogen genieten van het leven?

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *