Barcelona healthy hotspots

Barcelona, de stad waar ik rond 2008 anderhalf jaar gewoond heb. De stad die in mijn hart zit. Maar wauw, wat is deze stad veranderd sinds die tijd! In het voorjaar ging ik 5 dagen op foodie tour en ik kan niet anders dan deze 9 Barcelona (healthy) hotspots met je delen!

Toen ik van 2007 tot 2009 in Barcelona woonde was het een echte Spaanse stad. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik toen nog geen echte “foodie” was. Ik hield van lekker eten en kon heel veel eten, ik was niet voor niets 15-20 kilo zwaarder toen… Maar zocht daar (nog) niet de allerbeste plekjes voor uit. Ik was meer een “go with the flow” type en ging daar waar de dag of avond mij bracht.

Nu precies 10 jaar later ging ik samen met mijn vriend terug naar Barcelona. Inmiddels had ik al talloze keren de (gewone en healthy) “hotspots” van Barcelona op blogs en social media voorbij zien komen. Daar moest ik dus heen én deze met jou delen! Deze zaten er 10 jaar geleden namelijk allemaal nog niet. 

Healthy hotspots Barcelona

Ik heb lekker veel gegeten, soms gezond, soms ook helemaal niet! Daarnaast hebben we súper veel gelopen. Gelukkig wist ik nog redelijk de weg en als dat even niet het geval was, was daar natuurlijk mijn grote vriend Google Maps. Maar ga jij ook naar Barcelona? Probeer dan zo veel mogelijk te lopen en de stad in je op te nemen. Ook hebben we flink wat foto shoots gedaan, zodat ik weer even genoeg materiaal heb voor op mijn social media en website. Barcelona is ook zo’n fotogenieke stad!

Maar nu to the point. Hieronder vind je mijn favoriete Barcelona (healthy) hotspots op een rijtje! Ga jij binnenkort naar Barcelona, ga dan zeker bij een paar langs. You won’t be disappointed! 

Barcelona (healthy) hotspots 

Flax and Kale is echt veruit mijn favoriete (healthy) hotspot in Barcelona! Wij zijn hier in totaal 3 keer geweest in 5 dagen. Ze noemen zichzelf een healthy flexitarian restaurant en 80% van hun gerechten zijn helemaal vegan, 20% bevat vette vis. 

Ook al eet je normaal gesproken niet veel vegan, dan moet je hier gewoon een keertje langsgaan. Elk gerecht was een smaak explosie, de service is super en het is echt heel mooi en sfeervol. 

Ik ben bij twee van de drie vestigingen geweest, op Carrer dels Tallers 74b (vraag hier of je op het dakterras mag ziten als het lekker weer is) en Sant Pere Més Alt 31-33 (volledig glutenvrij als ik het goed heb). Beide heerlijk om te vertoeven.

Om je een goede indruk te geven vind je hieronder alle foto’s die ik tijdens die drie keer gemaakt heb 😉 

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Voor de meest toffe Insta waardige foto’s moet je echt naar Brunch and Cake. Wauw, wat een plaatjes maken ze van de borden! Wij aten hier een bagel met zalm, roerei en avocado en ricotta pannenkoekjes met vers fruit en granola. Of zeg maar gerust, pannenkoeken. 

Heel eerlijk, de bagel zelf was een beetje droog en er lag wel erg veel “sap” op het bord met pannenkoeken waardoor ze een beetje nattig waren. Toch staat Brunch and Cake in dit lijstje, omdat de smaken super waren, de plek heel fijn én het zag er allemaal prachtig uit. 

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Tja, deze hotspot in Barcelona moet je ook gewoon geweest zijn. Geen restaurant of barretje, maar de grote overdekte markt. Haal hier wat heerlijk exotisch fruit dat in je in Nederland écht niet kan krijgen of struin langs de vele andere marktkraampjes. Pas trouwens wel op voor zakkenrollers, net zoals overal in Barcelona! 

Healthy hotspots Barcelona

Voor de beste burgers in town moet je bij Makamaka zijn. Zowel veel verschillende variaties aan vleesburgers, visburger én een aantal vega en vegan burgers. Om je vingers bij af te likken! Neem dan ook een portie truffelfriet met Parmezaan erbij om het feestje compleet te maken. 

Je kan hier binnen zitten of aan een van de picknick tafels die buiten staan. Heel gezellig. Makamaka ligt in Barceloneta, vlakbij het strand, zodat je lekker een avondwandeling langs het strand kan maken om de burgers wat te laten zakken. 

Barcelona healthy hotspots

Ook Surf House had ik al bij een paar anderen voorbij zien komen. Een chill plekje aan het strand. Dus ook daar moesten wij langs. We gingen voor een laat ontbijt/lunch. We zaten heerlijk in het zonnetje. 

Joost had zijn zinnen al gezet op een echte lunch en koos voor taco’s, zelf had ik zin in een frisse smoothiebowl. Beiden waren echt érg lekker van smaak. 

Het schijnt hier nogal druk te kunnen worden, dus kom op tijd of reken erop dat je even moet wachten op een tafel. Wij konden gelukkig wel meteen gaan zitten. 

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Op de laatste dag kwamen we bij Federal Cafe terecht. Het was al laat, dus perfect voor een brunch. Je kan hier binnen zitten of op een soort bankje net half binnen half buiten. 

De kaart is uitgebreid. Het leuke is dat je ook je eigen toast met eieren en toppings kan samenstellen. Mijn vriend had toast met gepocheerd ei, avocado en Spaanse pittige worstjes. Ik ging voor de vega burger met een gebakken ei en zoete aardappel puree. Daarnaast deelden we een heerlijk vers croissantje met boter en jam. Een perfecte brunch! 

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Natuurlijk kan een echte tapas maaltijd niet ontbreken als je in Spanje bent. Tapas in Spanje is bijna een soort van “fastfood” voor de Spanjaarden. Een snelle hap. Niet overal is het dan ook even culinair. Maar wél bij Elsa y Fred. 

Wauw, dit was echt lekkere tapas. Nét een beetje extra vergeleken met normale tapas en een heerlijke wijnkaart. Super service en weer heel fijn vertoeven. 

Wij gingen voor o.a. het brood met tomaten, patatas bravas, gerookte burrata met tomaten en aardbeien, rode tonijn tartaar met crispy zwarte rijst, gnocchi met lamragout en munt en fetakaas en Spaanse kroketjes. Stuk voor stuk heerlijk! 

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Barcelona healthy hotspots

Wat stond ik te kijken toen ik zag dat mijn oude vaste plek voor de VrijMiBo er nog zat! En het zag er nog nét zo uit als 10 jaar geleden. Wat precies de charme is van deze champagnería. 

Je bestelt hier al een klein glaasje cava voor €1,50 en flessen gaan vanaf €5,- als ik het goed onthouden heb. Daarnaast kan je was tapas bestellen, zodat je een bodempje hebt voor de vele glaasjes cava die je waarschijnlijk gaat drinken 😉  

Voor mij brengt dit gewoon super veel (dronken) herinneringen met zich mee haha, maar ik weet dat het een heel populair plekje is in Barcelona. Vaak druk, maar gezellig. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan! 

Barcelona healthy hotspots

Als laatste een super leuk restaurant-barretje waar ik de eerste avond heen ging. Volgens mijn vrienden op zondagmiddag/avond the place to be voor wat te eten, maar zeker ook voor drankjes en/of cocktails. 

Één ding is zeker, de drankjes waren lekker en we hebben hier heel wat uurtjes heerlijk vertoefd. Jawel, met íets te veel drankjes op, maar ook met héél veel gezelligheid! 

Barcelona healthy hotspots

Ik weet zeker dat je met dit lijstje een aantal heerlijke opties hebt om te eten en drinken als je naar Barcelona gaat! Ik wens je alvast heel veel (eet) plezier. Barcelona is echt één van mijn favoriete steden ter wereld, een stad in mijn hart! 

Liefs, Milou 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *