Ideeën voor het kerstontbijt

Nog één weekje en het is kerst en daarom geef ik je 5x ideeën voor het kerstontbijt. Geloof het of niet… Het kerstontbijt is hetgeen waar ik het meeste naar uitkijk! Vergeet trouwens niet helemaal naar beneden te scrollen voor de winactie! 

Het kerstontbijt, echt ik kijk er nu dus al naar uit. Natuurlijk kijk ik ook altijd uit naar alle gezelligheid en al het andere lekkere eten. Maar waarom ik juist zo naar het kerstontbijt op 1e kerstdag uitkijk is 1. omdat ik van ontbijt hou en 2. omdat mijn vriend en ik een hele leuke traditie hebben…

Bereid je voor op iets heel cheesy!

Omdat wij op Kerstavond vaak ook bij familie zijn, nemen we All You Need Is Love op en kijken we dit samen de volgende dag op de bank tijdens het kerstontbijt. Inclusief tranen en elkaar lekker knuffelen haha! Tja, aangezien onze derde date ooit op kerstavond was en we toen ook All You Need Is Love hebben gekeken (ja inclusief tranen bij ons allebei!), moeten we dat natuurlijk wel in stand houden he? 😉

5x Ideeën voor het kerstontbijt

Oké, terug naar de 5 ideeën voor het kerstontbijt! Ik zet ze voor je op een rijtje… Klik op de titel of de foto om naar het recept te gaan.

En vergeet vooral niet idee nummer 5 te bekijken, want daar heb ik een super toffe winactie voor je!

1. Wentelteefjes van kerstbrood

Wentelteefjes van kerstbrood is niet alleen super lekker om tijdens kerst te maken, maar ook handig voor na kerst als je wat “oud” kerstbrood hebt liggen. En echt super lekker! Ik gebruikte trouwens glutenvrij en lactosevrij krentenbrood, maar je kan ook een echte kerststol gebruiken.

Ideeën voor het kerstontbijt

2. Croissantjes met zelfgemaakte gezonde Nutella

Geen kerstontbijt zonder croissantjes voor mij hoor! Vroeger vulde ik ze altijd met ham en kaas, maar aangezien ik het eerste niet meer eet en ik het tweede niet meer mag eten, moest ik iets anders bedenken. Het werd: zelfgemaakte gezonde Nutella als vulling!

Ideeën voor het kerstontbijt

3. Eiwitrijke kerststol 

Dit is een recept van vorig jaar, maar ik denk eigenlijk dat ik het dit jaar weer ga maken! Zo lekker was het en nog eiwitrijk ook.

Ideeën voor het kerstontbijt

4. Bladerdeeg croissantjes met geitenkaas, dadels en tijm.

Ook maakte ik vorig jaar deze “croissantjes” maar dan van bladerdeeg en ik vulde ze met geitenkaas, dadels en tijm! Zo lekker en een heerlijke hartige optie voor aan het kerstontbijt.

Ideeën voor het kerstontbijt

5. Gezelligheid met de Princess Multi Tray Pure (+ WINACTIE)

En nu, last but not least, hoe tof is deze Multi Tray Pure van Princess?! Want heb je er wel eens over nagedacht om zoiets te gebruiken voor het kerstontbijt? Super gezellig. Je kan van alles bakken op de bakplaat (zoals de wentelteefjes van kerstbrood, pannenkoekjes of een gebakken eitje), daarnaast een heerlijke kan thee of koffie warm houden, of je bordje met pannenkoekjes én er zitten handige bakjes bij om je toppings of overige dingen in te serveren.

Ideeën voor het kerstontbijt

MULTI TRAY PURE WINACTIE

Super leuk om voor kerst cadeau te doen, maar natuurlijk ook om zelf te gebruiken. Daarom vind ik het super dat ik aan één gelukkige winnaar deze Multi Tray Pure mag gaan weggeven!

Zo doe je mee:

  1. Like HealthiNut op Facebook en/of Instagram én Princess op Facebook en/of Instagram.
  2. Laat onder de winactie post op Facebook/Instagram weten waar jij de Multi Tray Pure voor zou willen gebruiken.
  3. Deel de post óf tag 3 vrienden die dit ook wel zouden willen winnen.

En dan duimen maar!

Ik maak op kerstavond de winnaar bekend.

Edit: De winnaar is Kittie Marijnissen. Zij heeft gewonnen via Facebook en heeft inmiddels bericht gekregen. 

Liefs, Milou

 

— Deze blog is geschreven in samenwerking met Princess — 

BewarenBewaren

5 gedachten over “5x Ideeën voor het kerstontbijt (+ WINACTIE)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *