5 tips om je kind gezond te laten eten.

In de gastblog van Lammie geeft zij 5 tips om je kind gezond te laten eten. Het is niet altijd even makkelijk en daarom heeft ze 5 gouden tips voor je op een rijtje gezet voor kinderen van alle leeftijden. 


Gastblog Lammie – Ben je moeder? Dan kan je het misschien wel: Je peuter zegt NEE tegen alles wat je hem voorschotelt, je kleuter is afgeleid en vraagt na zijn eerste hapje of hij al een toetje mag, je puber wil alleen maar ongezonde voeding of eet liever buiten de deur. Wat moet je hiertegen doen? Er zijn vijf GOUDEN TIPS om je kind gezond te laten eten die ik je wil meegeven. De tips zijn gericht op alle leeftijden, met een aanpassing hier en daar.

5 Tips om je kind gezond te laten eten

 

  1. Geef het goede voorbeeld.

Deze tip staat niet voor niets bovenaan. Uit onderzoek blijkt dat ouders het grootste voorbeeld voor hun kinderen zijn. Wil je je kind leren om gezonde keuzes te maken? Dan is het belangrijk dat je dit zelf ook doet, de kans is dan groter dat je kinderen volgen.

  1. Betrek je kind bij het klaarmaken van het eten.

Deze tip heeft voor elke leeftijd een andere invulling. Jonge kinderen kun je meenemen naar de supermarkt en ze groenten laten uitzoeken. Benoem je kind chef ‘groente naar keuze’, hij of zij mag deze groente klaarmaken en serveren. Pubers kun je de taak geven om zelf boodschappen te doen en ze te laten koken. Je kan als regel instellen dat ze met minimaal twee groentes thuis moeten komen.

  1. Verzin samen gezonde alternatieven.

Vraagt jouw kind veel om ongezonde voedingsmiddelen, zoals koekjes, snoepjes en chips? Maak samen een lijstje met alternatieven. De volgende keer dat je kind om iets ongezonds vraagt, kan je het lijstje erbij pakken en samen wat anders uitzoeken.

  1. Bespreek de nadelen van ongezond gedrag en de voordelen van gezond gedrag.

Het bespreken van de voor- en nadelen is ook leeftijd afhankelijk. Pubers zijn bijvoorbeeld erg gericht op zichzelf, hun uiterlijk en hun vrienden. Als je ze vertelt dat ze pukkels krijgen van te veel chocola, zullen ze de volgende keer wellicht twee keer nadenken als ze een reep chocolade willen wegwerken.

Voor verdere diepgang op dit onderwerp, geef ik je de tip om ‘The Kids Menu’ te gaan kijken. Deze documentaire is te bekijken op Netflix!

  1. Maak gebruik van een rolmodel.

Is jouw kind fan van superman? Vraag hem dan of hij weet hoe superman zo super is geworden. Weet hij het niet? Superman is super geworden door het eten van heel veel groenten! Als je kind net zo super wil worden als superman, dan zal hij ook veel groenten moeten eten.

Wil je graag tips die specifiek gericht zijn op de leeftijd van jouw kind? Neem dan contact met mij op! Mijn contactgegevens kun je vinden op mijn website (www.lammiesopvoedcafe.nl).


Bedankt voor je blog over 5 tips om je kind gezond te laten eten Lammie!

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *