Gezonde salade kip

Mijn favoriete gezonde salade staat eindelijk online, dit keer een gezonde salade kip met de aller lekkerste ingrediënten, maar ik vertel je ook hoe je deze salade kan variëren. Lees maar snel verder 😉

Als je mij op Instagram of Facebook volgt dan weet je vast al dat ik fan ben van salades 😉 Ik eet het bijna elke dag, ik vind het echt zo lekker! Ik zorg er altijd voor dat ik de basisingrediënten wel in huis heb en dan wissel ik lekker af met groentes, eiwitbronnen, soms een koolhydraatbron en verschillende smaakmakers.

Ik kreeg zo vaak de vraag wat het recept is voor de salades die ik deel, dat het tijd werd om mijn favoriete gezonde salade kip mét variatie tips eens hier op mijn blog te delen!

Gezonde salade kip

Hoe ik mijn salades samenstel

Zelf eet ik er meestal geen “koolhydraatbron” bij, omdat ik dat in mijn overige maaltijden vaak al eet. Of als ik daar wel trek of behoefte aan heb, eet ik er nog iets naast, zoals belegde boterhammen/crackers/rijstwafels etc.

Maar als je deze salade zelf wat “vullender” wilt maken kan je er bijvoorbeeld (volkoren) pasta, geroosterde zoete aardappel of couscous bij doen.

Daarnaast is deze salade met kip, maar je kan deze ook vervangen door tonijn, zalm, garnalen, vega kip óf gewoon helemaal weglaten.

Daarnaast wissel ik vaak af met verschillende smaakmakers. Zoals geitenkaas, feta, geroosterde pijnboompitten, rode ui, bosui, zongedroogde tomaatjes en verse kruiden zoals basilicum of bieslook.

Heel eerlijk ben ik wel heel standaard in mijn dressing, haha. Ik gebruik eigenlijk altijd olijfolie, balsamico azijn, peper en zout. Maar ook hierbij kan je natuurlijk afwisselen met andere dressings, net wat jij lekker vindt!

Gezonde salade kip, avocado en geitenkaas

Gezonde salade kip (+ variatie tips)
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een gezonde salade kip met heerlijke smaakmakers
Auteur:
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
 • ½ baby gem sla
 • handje kleine geschrapte wortels
 • handje kerstomaatjes
 • 1 paprika
 • ½ avocado
 • 60 gr gerookte kip
 • 2 schijfjes zachte geitenkaas
 • klein handje geroosterde pijnboompitten
 • klein handje verse basilicum
 • 1 el olijfolie
 • 1 el balsamico azijn
 • peper en zout
Instructies
 1. Was en snijd alle groentes
 2. Eigenlijk gooi je alles bij elkaar, of leg je het mooi neer 😉
 3. En dan smullen maar!

 

Ik ben heel benieuwd wat je hier van vond. Laat je het mij weten op Instagram, Facebook of hieronder in de reacties? 

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: