Gezonde pepernoten cake met pompoen

Deze gezonde pepernoten cake met pompoen is gemaakt door een van mijn gastloggers: Anouk. Ik heb het natuurlijk zelf niet geproefd, maar het lijkt mij heerlijk! En natuurlijk helemaal lekker voor de herfst en winter. 


Gastblog Anouk – En nog een pompoen recept van mijn kant, ik zei toch dat ik een pompoen liefhebber ben. Deze keer wel al iets meer naar de maand december getrokken en pepernoten toegevoegd. Ja ik ben dus ook echt een ‘sucker’ voor pepernoten of kruidnoten natuurlijk eigenlijk. Ik kan er niets aan doen, ik vind ze zo lekker.

Gezonde pepernoten cake met pompoen

Pepernoten Cake Recept

Eigenlijk heb ik met mijzelf de afspraak dat ik de pepernoten pas vanaf november mag eten, maar dat is mij dit jaar overduidelijk niet gelukt. Dus ik dacht dan maak ik er ook gewoon maar meteen een baksel mee: dit pepernoten cake recept met pompoen. En wat lekker dan dat je de pepernoten op een iets gezondere manier kan eten?! Ik wist zeker dat de smaak goed ging combineren met pompoen, daarom is het weer een bak recept geworden deze keer.

Gezonde pepernoten cake met pompoen

gezonde balans recepten

Gezonde Pepernoten Cake met Pompoen

Gezonde Pompoen Pepernoten Cake
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 10 porties
Ingrediënten
 • 1 flax egg (1 el lijnzaad + 2-3 el water)
 • 3 el kokosolie
 • 300 gram pompoen puree
 • 1 el maple syrup
 • 120 gram havermout
 • 1 ½ tl bakpoeder
 • ½ tl baksoda
 • ½ tl koek en speculaas kruiden (kaneel)
 • snufje zout
 • 85 gram pepernoten
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Maak het flax egg: Doe 1 eetlepel lijnzaad in een bakje met 2-3 eetlepel water en laat dit staan.
 3. Pompoenpuree kan je kant en klaar kopen óf je kookt zelf pompoen enmaakt er zelf puree van.
 4. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de pompoenpuree en maple syrup in een bowl. Meng dit goed.
 5. Doe de havermout en 35 gram pepernoten in een blender en blend tot het meel wordt.
 6. Voeg dit meel samen met de bakpoeder, baksoda, kruiden en zout toe aan de bowl met het pompoenmengsel. Voeg nu ook het flax egg toe en meng tot het een geheel is.
 7. Roer nu nog de laatste 50 gram pepernoten door het beslag en giet in een ingevette bakvorm.
 8. Bak voor 30-35 min.

Heb jij deze gezonde pepernoten cake met pompoen ook gemaakt? Laat het dan weten in de reacties hieronder!

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: