KOM IN BALANS PROGRAMMA

Doorbreek de vicieuze cirkel, ga voor een relaxte relatie met eten en balans

Ben jij altijd maar met eten bezig? 

Wat je wel of juist niet mag eten? Grote kans dat je ook al zo vaak gedacht hebt "oké, maandag begin ik écht weer". Het lukt je dan om het een tijdje streng vol te houden. Tot die traktatie, feestje of onverwachte avond om te hoek komt kijken. Je staat jezelf een beetje toe en voordat je het weet loopt het helemaal uit de hand en laat je alles die dag - of zelfs de hele week - los. Dat maakt dat je je slecht voelt over jezelf en je je maar weer voorneemt "maandag opnieuw" te beginnen.

Zit je in een vicieuze cirkel, waar je maar niet uitkomt?

Deze vicieuze cirkel van opnieuw beginnen, streng zijn, falen, overeten en maar weer opnieuw beginnen kan zó frustrerend zijn. Daarbij ben je gewoon continue met eten bezig. Heb je vaak het gevoel dat je gewoon te zwak bent. Bent bang om aan te komen. Bang om deze manier van eten aan je kinderen over te dragen. En voelt je eigenlijk gewoon niet lekker in je vel en in je eigen lichaam. 

En heb je misschien al wat gehad aan de balans boost, maar ben je eigenlijk nog steeds niet waar je wilt zijn? En is het volgende nog herkenbaar voor je?

Herkenbaar?

 • Je bent de hele tijd met eten bezig (en wordt daar gek van!)
 • Je hebt een haat-liefde relatie met eten en kan bijna niet meer genieten
 • Je hebt last van de typische alles-of-niets mentaliteit
 • Je kent de vicieuze cirkel van beginnen, falen, overeten en opnieuw beginnen maar al te goed
 • Je hebt last van onnodig snoepen, snaaien of eetbuien
 • Je voelt je vaak schuldig of zwak of hebt het gevoel alsmaar te falen
 • Je bent niet tevreden met jezelf en voelt je niet lekker in je lichaam

Al deze punten bij elkaar zorgen voor een strijd in je hoofd, onrust en vaak een slecht gevoel over jezelf. Je wilt het maar wat graag doorbreken, maar hoe?!

Het hoeft niet zo te zijn

Je hoeft niet de hele dag met eten bezig te zijn om toch gezond te eten, af te kunnen vallen of gewoon op gewicht te blijven. Je hoeft je niet zo druk te maken over elk calorietje of chocolaatje. Er is een manier om zonder die strijd in je hoofd tóch die balans in je voedingspatroon te krijgen en de resultaten te behalen die jij graag wilt. 

Hoe zou het zijn als...

 • Je gewoon normaal met eten om kan gaan, zonder je zo druk te maken en toch gezond en voedzaam eten én kunnen genieten?
 • Je eten weer leuk gaat vinden en gewoon weer kan genieten tijdens etentjes en feestjes? 
 • Je bij een tegenslag niet alles overboord gooit, maar een sterke mindset hebt, zodat je ook dan gewoon kan volhouden? 
 • Je niet meer onnodig snaait, afrekent met je eetbuien en je het gewoon bij één koekje, chocolaatje of bakje chips kan houden? 
 • Je nu wél kan afvallen of gewoon met gemak op gewicht blijven?
 • Je daardoor meer rust in je hoofd krijgt en meer energie voor de écht belangrijke dingen?
 • Je je gewoon goed en happy gaat voelen met je eigen lichaam? 

"Door het programma ben ik gewoon niet meer zoveel bezig met eten en dat voelt zo bevrijdend en geeft mij zoveel meer rust. Ik track niet meer en maak me niet meer zo druk. Ik ben daardoor ook gewoon een veel relaxter persoon geworden!"

Marsha Ouburg

"Wat een opluchting om niet meer zo streng te zijn voor mijzelf. Mijn eetbuien zijn zo goed als weg. Ik kan alles gewoon wat meer loslaten nu. En ik ben door jouw programma en intuïtief te gaan eten zelfs afgevallen!"

Katleen B.

"Er is echt een knop om gegaan door het Kom in balans programma en dat geeft me zoveel rust. Ik eet nu wat ik lekker vind, niet meer diëten en kan stoppen wanneer ik vol zit. Ik blijf gewoon op gewicht of er gaat langzaam iets af. Zo bevrijdend!"

Yvonne van Middeldorp

Eten zonder strijd met het Kom in balans programma

Heb je eigenlijk alles al geprobeerd, maar hou je niets vol (of alleen door er de hele dag door mee bezig te zijn)?

Grote kans dat je keer op keer voor de "quick-fix" bent gegaan. Een nieuw dieet, opnieuw calorieën tellen of een nieuw eetschema. Een nieuwe manier van eten, die je misschien eventjes kan volhouden, maar gewoon nooit voor langere tijd. En als je eerlijk bent wíl je dat ook niet de rest van je leven zo aanpakken. En je wilt ook niet de rest van je leven elke dag zo veel met eten bezig zijn, daar word je inmiddels gek van.

"Maar hoe moet het dan?! Als ik niet streng ben of een dieet volg gaat het mis" heb je je misschien wel eens afgevraagd. Dus stap je maar weer in die vicieuze cirkel. Om radeloos van te worden toch? Maar je hoeft niet langer te zoeken, op deze pagina vind je met het Kom in balans programma de oplossing. 

Wat is het Kom in balans programma?

Geen quick-fix, maar een oplossing voor de rest van je leven

Het Kom in balans programma is geen quick-fix, maar zorgt ervoor dat jij die strijd vaarwel kan zeggen en een relaxte manier van eten vindt die je de rest van je leven kan volhouden. Geen nieuw dieet, nieuw caloriedoel of andere "regels". Niet meer "maandag opnieuw beginnen", maar een manier van denken en van eten creëren die je voor de rest van je leven kan volhouden. Een manier die ervoor zorgt dat je gewoon met gemak op gewicht blijft of nu wél blijvend kan afvallen.

Andere programma's en diëten pakken het gevolg van je probleem aan: je eetgedrag. En proberen dat vervolg te veranderen (zonder blijvend resultaat natuurlijk). Dit programma pakt de oorzaak aan: jouw manier van denken (mindset), jouw manier van eten (intuïtief eten) en de manier hoe je over jezelf denkt en met jezelf omgaat (zelfliefde en zelfzorg). Het gevolg aanpakken is tijdelijk, de oorzaak aanpakken is voor altijd.

"Ik heb geen seconde spijt van deelname aan dit programma. Ik geniet, heb weer vertrouwen in mijzelf en heb gewoon die balans gevonden. Deze week kon ik zelfs tegen mijzelf zeggen (en het geloven!) dat ik met een kilo meer of minder even veel waard ben."

Kirmie

"Door het loslaten van mijn no-go voedsel kan ik nu veel meer genieten van mijn eten. Ik eet weer dingen die ik eerst niet mocht. En heb al een hele tijd geen eetbui meer gehad!"

Esther de Ries

"Het voelt echt bevrijdend om minder neurotisch met mijn eten en lichaam om te gaan. Ik ben echt terug naar de basis, mijn eigen gevoel. Dit programma is echt een aanrader voor iedereen die compleet gefrustreerd is geraakt met eten!"

Anne van der Laan

WAT MAAKT HET KIB PROGRAMMA ANDERS DAN DE BALANS BOOST?

 • Veel meer diepgang qua mindset zodat je écht op de juiste manier leert denken
 • 4 Maanden lang om voorgoed je oude patronen te doorbreken
 • Specifieke theorie en oefeningen om van je eetbuien af te komen
 • Intuïtief leren eten, zodat je nooit meer een dieet of calorietel app nodig hebt
 • Toegang tot de KIB community voor steun en support van andere dames en meiden
 • Online groepscoaching van Milou voor alle steun en support bij jouw specifieke vragen
 • Maximaal resultaat en voorgoed in balans, zowel voor je lichaam als in je hoofd

Verander je mindset en je verandert je gedrag voorgoed

Jij weet waarschijnlijk net zo goed als ik dat ik geen nieuw voedingsadvies hoef te geven, maar dat het uiteindelijk in je koppie niet goed gaat. Motivatie is vaak tijdelijk, wilskracht werkt als een spier die uitgeput kan raken. En als die op zijn, dan gaat het mis... Of toch niet? Want wanneer je de juiste mindset hebt, kan je ook zonder motivatie en wilskracht de juiste keuzes maken én het volhouden.

Leer vertrouwen op jouw lichaam door intuïtief te gaan eten

Daarnaast zorgen we voor een manier van eten - intuïtief eten - waardoor jij geen dieet of eetregels meer nodig hebt, maar toch die gezonde balans in je eetpatroon kan krijgen (zonder er heel veel mee bezig te hoeven zijn). Want word jij soms gek van alle verschillende adviezen over wat nou wel of niet gezond is? Dat snap ik. Leer weer naar je eigen lichaam luisteren en je vindt een eetpatroon waar JIJ en JOUW LICHAAM zich goed bij voelen. 

Eet en leef vanuit liefde voor jezelf

Hoe meer je met liefde naar jezelf en je eetpatroon kan kijken, hoe beter je voor jezelf zorgt. Des te makkelijker het eten en sporten zal gaan en hoe beter jij in je vel komt te zitten. Daarom besteden we ook aandacht aan de essentie: goed voor jezelf zorgen en met liefde naar je eetpatroon, jezelf en je lichaam kunnen kijken. Hoe zou het zijn als je dat kon? 

Voor wie is het Kom in balans programma?

Het Kom in balans programma is speciaal ontwikkeld voor die vrouwen die eigenlijk alles al geprobeerd hebben en gewoon gek worden om de hele dag zo met eten bezig te zijn.

Voor die vrouwen die vaak in alles-of-niets denken, zich schuldig voelen, telkens opnieuw beginnen, last hebben van snaaien of eetbuien en zich daarom ook niet goed voelen over zichzelf en hun lichaam. En voor die vrouwen die er gewoon klaar mee zijn en nu voor eens en altijd een manier van eten willen vinden die ze op een moeiteloze manier kunnen volhouden. 

De unieke methode uit het Kom in balans programma zorgt ervoor dat jij een gezonde en relaxte relatie met eten kan creëren, waardoor je die strijd vaarwel kan zeggen en rust in je hoofd kan verwelkomen. 

HET PROGRAMMA RICHT ZICH OP 6 PIJLERS

Voeding

Een gezonde voedzame basis, met ruimte om te genieten van minder voedzame dingen. We focussen op een bewuste manier van eten, zonder er al te veel mee bezig te zijn, maar toch die keuzes te maken waar jij je goed bij voelt. 

Mindset

Alles valt of staat met mindset en daarom is dit één van de hoofdpunten uit het programma. Verander je mindset en je verandert automatisch je keuzes en gedrag. Een gezonde, krachtige en liefdevolle mindset is de focus. 

Beweging

Daarnaast zorgen we voor een manier van eten - intuïtief eten - waardoor jij geen dieet of eetregels meer nodig hebt, maar toch die gezonde balans in je eetpatroon kan krijgen. Een eetpatroon waar JIJ je goed bij voelt. 

Zelfliefde

We zijn vaak zo streng en kritisch naar onszelf, wat vaak maakt dat dingen alleen maar moeilijker worden. Leer om meer met liefde naar jezelf, je eetpatroon en je lichaam te kijken en je zult meteen een heel stuk beter in je vel zitten. 

Ontspanning

Rust en ontspanning zijn onmisbaar. Niet alleen omdat stress en weinig slaap zorgen voor een uitgeput en ongezond lichaam, ook omdat je met genoeg energie en rust in je hoofd betere keuzes maakt qua voeding, beweging, mindset. 

Balans

Het Kom in balans programma kan natuurlijk niet zonder de pijler balans. We focussen op balans tussen gezond en ongezond. Tussen inspanning en ontspanning. En tussen een krachtige mindset en lief zijn voor jezelf. 

Het programma is onderverdeeld in 4 hoofdmodules + 3 bonusmodules

Module 1: Valkuilen en doelen

 • Hoe gaat het nu wat betreft elk van de 6 pijlers?
 • Hoe ziet mijn ideale eetpatroon en leefstijl eruit?
 • Waar voel ik mij nou goed bij?
 • Wat zijn mijn persoonlijke valkuilen?
 • Welke gedachten en overtuigingen zitten mij in de weg?
 • Hoe zorg ik voor de juist motivatie?
 • Hoe zorg ik dat ik elke dag bewust blijf en stappen neem richting mijn doel?

Module 2: Mindset

 • Hoe kan ik mijn vicieuze cirkel doorbreken?
 • Hoe werkt mindset en hoe kan ik die veranderen?
 • Hoe kan ik mijn valkuilen overkomen?
 • Hoe kan ik mijn gedrag voorgoed veranderen?
 • Hoe laat ik negatieve belemmerende gedachten los??
 • Hoe zorg ik dat ik niet terugval?
 • Hoe zorg ik dat ik minder bezig ben met eten in mijn hoofd?

Module 3: Intuïtief eten

 • Hoe kan ik bewuster gaan eten?
 • Hoe kan ik beter naar mijn hongergevoel luisteren?
 • Hoe kan ik beter respecteren wanneer ik vol zit?
 • Hoe kan ik zorgen dat ik geniet van elke maaltijd?
 • Hoe kan ik zorgen dat ik niet meer veel te veel eet?
 • Hoe kan ik op mijn lichaam gaan vertrouwen?
 • Hoe kan ik weten wat gezond is voor mijn lichaam?
 • Hoe kan ik de balans vinden tussen gezond en ongezond?

Module 4: Zelfzorg

 • Hoe behandel ik mijzelf met liefde en respect?
 • Hoe zorg ik dat ik het sporten en bewegen volhou?
 • Hoe zorg ik dat ik voldoende rust en ontspanning neem?
 • Hoe zorg ik dat ik genoeg tijd voor mijzelf neem?
 • Hoe zorg ik voor genoeg energie?
 • Hoe zorg ik dat ik zo goed mogelijk in mijn vel kom te zitten?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn nieuwe gewoontes echt ga volhouden?

Bonusmodules

 • Voeding: Wat is gezonde voeding nou echt (zonder bullshit en mythes)?
 • Eetbuien: Hoe kom ik van emotie-eten en eetbuien af?
 • Zelfliefde: Hoe kan ik zelfverzekerder worden over mijzelf en mijn lichaam?

Hoe werkt het Kom in balans programma?

Wekelijkse videolessen + werkboek
Je krijgt wekelijkse videolessen die je online kan bekijken met een uitgebreid werkboek dat je kan uitprinten. Overal en in je eigen tijd te volgen en je behoudt voor altijd toegang tot al het materiaal

Effectieve dagopdrachten
Je krijgt elke week een korte maar effectieve dagopdracht om elke dag bewust te blijven en zo snel echte stappen te gaan nemen

Toegang KIB community
Je krijgt toegang tot de KIB community, zodat je andere gelijkgestemde deelnemers kan ontmoeten die precies tegen dezelfde dingen aanlopen. Deze verbinding onderling zorgt vaak voor nog meer motivatie

Dagelijkse coaching in de community
Je krijgt dagelijkse coaching in de KIB community. Je kan alles vragen en zal daarom ook nooit vast komen te zitten

Wekelijkse live Q&A sessies
Je krijgt wekelijkse live Q&A sessies waarin je al je vragen kan stellen en persoonlijke feedback en coaching krijgt

Eventueel persoonlijke 1-op-1 coaching
Alleen met de +coaching optie: Je krijgt om de twee weken een persoonlijke coach sessie via Skype of in Wijchen/Nijmegen voor extra diepgang en resultaat

Wat levert het programma mij op?

 • Een relaxte relatie met eten creëren, waardoor je niet meer zal falen, nooit meer "maandag opnieuw" hoeft te beginnen, je beter over jezelf zult voelen en het gewoon voor altijd kan volhouden
 • Niet meer zo met eten bezig zijn, maar een eetpatroon vinden waar jij je goed bij voelt, waardoor je meer rust in je hoofd krijgt en energie en tijd overhoudt voor écht belangrijke dingen
 • Van onnodig snaaien of eetbuien afkomen, waardoor je je niet meer zo schuldig hoeft te voelen en afvallen of op gewicht blijven gewoon veel makkelijker wordt
 • Eten weer leuk gaan vinden, zodat je weer gewoon kan genieten en uitjes met vrienden en familie weer écht fijn en gezellig worden
 • Beter voor jezelf gaan zorgen, niet alleen qua eten, maar ook qua bewegen en ontspannen, waardoor je ook in de rest van je leven meer balans zult ervaren
 • Een super mindset creëren en met meer liefde voor jezelf gaan eten en leven, waardoor je dagen en leven gewoon een heel stuk lichter en fijner worden
 • Positiever naar jezelf en je lichaam kijken en daardoor gewoon veel beter in je vel zitten (en dat ook uitstralen!)

DE ERVARING VAN KATLEEN (KOM IN BALANS DEELNEMER)

"Voor ik aan het programma begon zat ik midden in een burn-out door een ongelukkige werksituatie die me steeds maar meer stress bezorgde. Ik kampte met eetbuien die alleen maar erger werden. Zelfs toen ik al thuis was. Ik wou mij gevoelens niet onder ogen komen. Ik had al een boek gelezen over mindfull eten, maar dat alleen was niet genoeg.

Door de verschillende weekopdrachten op mijn eigen tempo te doorlopen en met de steun van Milou en de facebookgroep ben ik uit een diep dal geklommen. Ik heb weer energie en heb weer leren houden van mezelf. Ik ben minder streng voor mezelf en sta mezelf toe fouten te maken. Mijn eetbuien zijn bijna weg, dus ik ben op de goede weg. Al met al hou ik weer van mezelf.

Milou is een toffe madam, die je enorm veel energie geeft. Ze weet waarover ze het heeft, ze heeft het allemaal zelf meegemaakt. Ze is altijd positief en niet veroordelend."

DE ERVARING VAN LEONIE (VIP DEELNEMER)

"Ik heb de coachgesprekken als zeer fijn ervaren en als een extra toevoeging gezien bij het Kom In Balans programma. Tijdens de gesprekken kon ik beter vertellen wat mijn achtergrond was en waar de problemen vandaan kwamen. Op deze manier wist je hier betere en gerichtere adviezen voor te geven. Tijdens de gesprekken kon ik al mijn problemen/struikelblokken bespreken. Je gaf ook veel extra oefeningen om mijn mindset te trainen. De gesprekken zorgden altijd voor een extra stok achter de deur om de oefeningen uit te voeren.

Milou is een zeer attente en geïnteresseerde coach, die weet waar ze het over heeft. Ze heeft altijd geprobeerd mee te denken over oplossingen voor problemen die ik ervaarde. Ze is een vrouw vol kennis en passie over balans, voeding en alles wat daarmee te maken heeft. Ze heeft allerlei oefeningen, die ze bij de geschikte personen als advies geeft. Ik heb daardoor altijd het idee gehad dat ze de juiste oefeningen aan mij gaf, die ook geschikt voor mij/de situatie/het probleem waren.

Ik vind de 1-op-1 gesprekken een echte toevoeging bij het programma, omdat ik het als een extra stok achter de deur heb ervaren en dat ik beter mijn problemen kon uit spreken en hierover adviezen kon ontvangen."

KIES UIT TWEE OPTIES VOOR HET KOM IN BALANS PROGRAMMA

KIB PROGRAMMA

KIB programma 4 maanden
• Toegang KIB community
Persoonlijke feedback
Levenslange toegang tot alle lessen
• Start: Aanstaande maandag

€697,-

€347,-

Aanmelden

Klik hier en meld je aan voor 4 termijnen van €95,-

BewarenBewaren

BewarenBewaren

KIB PROGRAMMA + 1-OP-1 COACHING

KIB programma 4 maanden
• Toegang KIB community
Persoonlijke feedback
Levenslange toegang tot alle lessen
• Start: Aanstaande maandag
• PLUS: 6 keer een 1-op-1 coach sessie voor persoonlijke begeleiding

€1.496,-

€997,-

Aanmelden

Klik hier en meld je aan voor 4 termijnen van €265,-

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Extra bonussen

BONUS #1: Persoonlijk coach gesprek of voedingsanalyse t.w.v. €99,-

Kies als extra bonus voor een persoonlijk coach gesprek of voedingsanalyse. In het coach gesprek kunnen we de diepte ingaan op een thema of struggle waar jij graag extra hulp bij wilt. Of kies voor de voedingsanalyse waarbij ik je gericht voedingsadvies geef gebaseerd op jouw eetpatroon van 2 weken. Deze extra persoonlijke benadering zal je veel extra waarde geven.

BONUS #2: Gezonde balans recepten ebook t.w.v. €24,-

Een recepten ebook vol met gezonde, makkelijke en snelle recepten. Niet alleen vind je hier 31 heerlijke recepten, ook is er genoeg inspiratie wat betreft gezond eten, mindset en balans, zodat je morgen aan aan de slag kunt.

Gezonde balans recepten ebook

ZIJ GINGEN JE VOOR

ZIJ KOZEN VOOR HET PROGRAMMA + COACHING

VEELGESTELDE VRAGEN

Over Milou

Ik ben Milou van Aal. Voedingscoach, mental coach en ervaringsdeskundige als het gaat om het krijgen van een gezonde relatie met voeding en een positief zelfbeeld. Ik heb jaren gestreden met mijn gewicht en eetpatroon, dus ik weet alles van die strijd, vicieuze cirkel en negatieve gedachten. Ik heb enorm veel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling, therapieën, retraites, coaches en kennis op het gebied van voeding, mindset en zelfliefde. Daarnaast heb ik een intuïtief coach opleiding gedaan en ben nu bezig met mijn mental coach opleiding. Dat alles zet ik in om jou te helpen en coachen naar een gezonde relatie met eten en met je lichaam, zodat ook jij jouw gezondste en gelukkigste leven kan gaan leven. Al meer dan 100 meiden en dames gingen je voor in dit KIB programma. Ben jij de volgende? 

Laat mij jou verder helpen

KIB PROGRAMMA

KIB programma 4 maanden
• Toegang KIB community
Persoonlijke feedback
Levenslange toegang tot alle lessen
• Start: Aanstaande maandag

€697,-

€347,-

Aanmelden

Klik hier en meld je aan voor 4 termijnen van €95,-

BewarenBewaren

BewarenBewaren

KIB PROGRAMMA + 1-OP-1 COACHING

KIB programma 4 maanden
• Toegang KIB community
Persoonlijke feedback
Levenslange toegang tot alle lessen
• Start: Aanstaande maandag
• PLUS: 6 keer een 1-op-1 coach sessie voor persoonlijke begeleiding

€1.496,-

€997,-

Aanmelden

Klik hier en meld je aan voor 4 termijnen van €265,-

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Je bent niet voor niets tot hier gekomen...

Gaat je hart wat sneller kloppen, maar heb je nog een vraag die hierboven niet is beantwoord? Stel hem dan gerust! Je krijgt binnen 24 uur antwoord. Wil je liever even bellen? Laat dan je telefoonnummer achter en dan zal ik contact met je opnemen.

[contact-form-7 id="6037" title="Zonder titel"]