Tips voor de beste start van de dag

Een goed begin is het halve werk toch? Dus om een fantastische dag te gaan beleven kan je het beste jouw dag zo goed mogelijk beginnen. Maar hoe doe je dat? In deze blog vertel ik je wat bij mij – en anderen – heel goed werkt en geef ik je tips voor de beste start van de dag.

Vroeger stond ik zelf namelijk vaak op en het allereerste wat ik deed – terwijl ik nog in bed lag – was mijn telefoon pakken. Ik was totaal niet met mijzelf bezig en dook alweer scrollend in de levens van anderen. Wakker worden en mijzelf meteen weer overprikkelen? Dat kan anders dacht ik!
Tips voor de beste start van de dag

Tips voor de beste start van de dag & Mijn Ochtendritueel

Begin je dag door echt even een momentje voor jezelf te pakken. Je zal jezelf er de rest van de dag dankbaar voor zijn. Volg deze tips en je zult enorm fijn opstaan en je dag zo goed mogelijk beginnen!

 1. Vergeet de snooze button.
  Gaat je wekker, sta dan meteen op, of blijf nog even in bed liggen maar slaap niet verder. Snooze je wel een paar keer dan gaat je lichaam weer in een staat van slapen en word je uiteindelijk moeër wakker dan eigenlijk nodig was. Dat wil je natuurlijk niet.
 2. Gebruik de app sleep cycle.
  Sleep Cycle houdt precies bij hoe je slaapt en wanneer je in een lichte of diepe slaapt bent. Als je in de mogelijkheid bent om in eens tijdsbestek van een half uur wakker te worden dan is dit ideaal. Je stelt in dat je bijvoorbeeld maximaal om half 8 wakker wilt worden en de app kijkt wanneer je in je lichtste slaap bent ergens tussen 7 uur en half 8. Zo word je zo uitgerust mogelijk wakker!
 3. Grijp niet meteen naar je telefoon.
  Hoe verleidelijk het ook is, grijp niet meteen naar je telefoon. Neem even een momentje voor jezelf. Hoe heb je geslapen? Hoe voelt je lijft? Heb je ergens spanningen of pijntjes? Misschien is het wel lekker om jezelf even lekker uitgebreid uit te rekken nu je nog in bed ligt. Sta in ieder geval even stil bij jezelf en niet bij de levens van anderen via je telefoon.
 4. Bedenk je intentie voor de dag.
  Wat is jouw intentie voor die dag? Wat wil je die dag bereiken? Waar wil je je op focussen? Zeg het hardop tegen jezelf of schrijf het in een boekje die je altijd naast je bed hebt liggen (ook meteen handig als je ‘s avonds op wilt schrijven waar je dankbaar voor bent die dag). Zo kan een intentie van mij zijn: “met alle energie aan het werk voor mijn blog om met zo veel mogelijk liefde mijn volgers te kunnen helpen en inspireren”, of: “vandaag wordt een goede dag, vol mooie momenten.”, of: “vandaag ga ik met alle liefde voor mijzelf heel goed voor mijn gezondheid zorgen”. Zo zet je een mooie focus voor jouw dag. Ooit gehoord van de Law of Attraction? Ik ben er namelijk van overtuigd dat je datgene kan aantrekken wat jij wilt. Het uitspreken van jouw intentie is dus dé manier om aan het universum te vertellen wat jij die dag wilt hebben/bereiken. Mooi onderwerp voor een volgende blog! Dit wordt vervolgd.
 5. Neem een momentje voor jezelf.
  Of dat nou een meditatie is (vind ik heel fijn), yoga, een ochtendwandelingetje (hoeft soms maar 10 minuutjes te zijn om een effect te hebben), rondje hardlopen of het heel rustig opeten van je ontbijt zonder telefoon/tv/laptop. Neem een momentje voor jezelf voordat je de dag begint. Een tijdje geleden liep ik vaak een rondje buiten de deur, zonder hond nog. Nu doe ik dat nog steeds omdat Boef uitgelaten moet worden, maar mediteer ik ook of doe ik een korte yoga sessie. Heerlijk. Sporten en/of actief bezig zijn in de ochtend is ook een top manier om je dag te beginnen. Ga dus eens op zoek naar wat jij fijn vindt: mediteren, wandelen, sporten of helemaal mindful je ontbijt opeten. Het hoeft niet lang te duren, als het maar een momentje volledig voor jezelf is.

Tips voor de beste start van de dag

Als je deze tips voor de beste start van de dag volgt dan weet ik zeker dat jij jouw dag goed begint! Op veel ochtenden is dit mijn ochtendritueel, al lukt het nog niet op elke ochtend. Maar perfectie bestaat natuurlijk niet, dus doe waar jij je goed bij voelt. Ik ben heel benieuwd wat jij van deze tips voor de beste start van jouw dag vindt.

Vertel, wat is jouw ochtendritueel?

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *