Afgelopen week stond in het teken van mijn vegan challenge, de verjaardag van mijn vriend én een paar keer uit eten! Kijk je met me mee? 

Maandag

Ik begon mijn maandag met een lekkere lange wandeling (25 minuten, want langer mag die kleine haarbal nog niet) met Boef. Je kan trouwens nog steeds 10% korting krijgen met de code “Milou10” bij Women’s Best. Deze legging is van Women’s Best en ik leef er bijna in!

Daarna heb ik eigenlijk niet heel veel bijzonders gedaan, ben het eind van de middag de sportschool in gedoken en at ‘s avonds deze heerlijke salade met veel groenten, bonen en geroosterde zoete aardappel uit mijn airfryer.

Dinsdag

Dinsdag begon mijn dag – na de gebruikelijke ochtendwandeling met Boef – met een lesje Yin Yoga om 9.30 bij Yoga Studio Namasté in Wijchen. Hiervoor volgde ik altijd de power yoga of body balance, maar wilde de yin ook eens proberen. Hoewel ik denk dat het ook heel goed voor mijn lijf is én natuurlijk voor mijn geest… Vond ik Power Yoga toch een stuk leuker, uitdagender én ontspannender. Want juist die ontspanning door inspanning werkt bij mij heel goed!

Daarna had ik echt enorme honger en ontbeet ik met deze vegan carrot mug cake. Hoewel ik mijn vegan challenge pas ‘s avonds aankondigde, was ik er eigenlijk al sinds maandag mee bezig.

Als lunch at ik daarom twee crackers met hummus, avocado en pindakaas. Helaas kwam ik er later achter dat er ei in de crackers zit, maar ach… Kan gebeuren! Leermomentje voor de volgende keer 😉 ‘s Avonds aten we Mexicaanse bonen/groentemix met zelfgemaakte guacamole. Met tortilla’s voor mijn lief, maar ik had genoeg zonder. Hiervan alleen vergeten een foto te maken!

Woensdag

Woensdag begon ik mijn dag met een schaaltje Alpro Go On kwark met MyMuesli Paleo muesli en blauwe bessen. Je kan trouwens nog steeds via deze link een leuk probeerpakketje MyMuesli Nilk krijgen bij elke bestelling vanaf €20,- 🙂

Daarna ging ik met mams de stad in. Zij wilde graag nieuwe sandalen en vroeg of ik mee ging om ze uit te zoeken. No problem, gaan we meteen wat lunchen én kan ik naar de kapper! Dit keer had ik eens geen “plan” qua lunch en kwamen wij bij Hotel Credible terecht. Er stond een vegan sandwich op de kaart, dus helemaal top!

Toen we eenmaal zaten zag ik ook iets anders op de kaart staan: taco’s met zoete aardappel falafel, avocado en kimchi. Ik vroeg of deze vegan was… Nee, maar hij kon heel makkelijk vegan gemaakt worden! Top, dacht ik. Totdat ik hem voorgeschoteld kreeg…. Eerlijk is eerlijk, er zat gewoon bijna geen smaak aan! De zoete aardappel falafel was best droog, het kleine beetje avocado was er lag nog hard en niet rijp en verder een klein beetje kimchi op 3 taco’s…. Dikke vette teleurstelling! En moest er nog 15 euro voor betalen ook! Long story short, toch best een beetje raar want het schijnt een enorm goed tentje te zijn. Wat mijn moeder had was namelijk wel echt heel erg lekker: zelfgemaakte wafel met rucola, avocado en geitenkaas (véél). Dus het was echt een teleurstelling, maar zou tóch nog een keertje teruggaan om iets anders van de kaart te proberen! Ook een mooie les dat je wel even goed moet bedenken wat je vegan maakt… En vragen of het dan nog wel lekker is!

Daarna hebben wij super leuke sandalen voor mijn mams gekocht en gingen we door naar de kapper. Kon mijn moeder me mooi gezelschap houden terwijl ik in de verf zat…

…en mij daarna ervan overtuigen dat het niet té rood was! Want oeps, het was dus ECHT te rood uitgevallen. Dit was niet de bedoeling… Maar ach, ik kon er toch niets meer aan veranderen, kan ik het maar beter accepteren en kei hard gaan rocken 😉

Overigens had ik mijn lunch niet helemaal opgegeten en kreeg me toch een HONGER! Ik ben daarom meteen na de kapper een COOP ingelopen en heb maar een doosje met snacktomaatjes gekocht, want man man man ik was slap! ‘s Avonds aten wij een heerlijke Mexicaanse bonen/groentemix die ik gelukkig nog over had van dinsdag en die dus alleen nog maar opgewarmd moest worden! Met zelfgemaakte guacamole natuurlijk.

Donderdag

Donderdag begon ik na mijn wandeling met Boef achter mijn laptop met een schaaltje chiapudding met noten en blauwe bessen.

Ik kon me alleen niet zo goed concentreren, dus besloot het dorp in te gaan om daar in een tentje te gaan zitten. Het werd Brownies en Downies. Ik had inmiddels al weer enorme honger en werd dus wel even op de proef gesteld toen mij deze koffie met slagroom en een brownie werd voorgeschoteld.

Dit werd daarna meer dan goed gemaakt, want ik kreeg een heerlijke sandwich met hummus en héél veel groenten. Kijk, daar maak je een vegan (in ieder geval deze hier) érg blij mee!

Alleen een beetje jammer dat ik er dan echt echte kom dat ik in een dorp woon…. En de WiFi het gewoon niet deed. Dus ging ik maar weer weg en na wat boodschapjes te hebben gedaan besloot ik de sportschool in te duiken. Daarna maakte ik deze Thaise curry met bloemkool, paprika en tofu klaar. Heerlijk!

Vrijdag

Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Joost! Vandaag is mijn vriend jarig, 37 alweer, pfoe oude man! Hahaha! We begonnen de dag met een lesje Power Yoga.

Daarna kwamen mijn moeder en zijn ouders op bezoek. Joost had gebak gehaald en ik had ervoor gezorgd dat ik nog een schaaltje met deze vegan Bounty chocolade mousse had, zodat ik tóch ook lekker mee kon smullen! Daarvoor at ik ook nog twee sneetjes speltbrood met hummus én vegetarische leverworst van de Vegetarische Slager. WAUW die is echt ZO lekker!

In de middag zijn we naar Arnhem gereden waar wij eerst voor een nieuwe camera voor mij hebben gekeken (maar ik er nóg steeds geen heb gekocht) en daarna naar de bios zijn gegaan. Wat for the planet of the Apes werd het, super leuke film! Daar scoorde ik deze groentechips, terwijl ik de kaasgeur van de chips van mijn vriend moest weerstaan.

Op naar huis, omkleden en naar Nijmegen!

Daar hadden wij namelijk gereserveerd bij Bistro Flores. Ons lievelingsrestaurant in Nijmegen! Ik had van tevoren gebeld of ik er vegan kon eten en YES het kon. Er werd een speciaal menu voor mij klaar gemaakt 🙂 Mocht je hier ook naartoe willen en vegan willen eten… Het kan, maar laat het dan wel even van tevoren weten zodat de chef er rekening mee kan houden! Dit was het hoofdgerecht, ik heb er echt héérlijk gegeten! Een uitgebreid review volgt snel….

Ook gingen wij aan de wijn natuurlijk, wat hebben we genoten!

Zaterdag

Het is weekend! Lekker uitslapen! Helaas stond ik wel op met hoofdpijn, wat niet aan de wijn heeft kunnen liggen, want had er maar twee op! Dus even rustig aan vandaag… Ik starte de dag met twee sneetjes spelt brood met vega leverpastei, hummus en pindakaas en wat watermeloen. Nouja, dat niet op brood natuurlijk! Verder zat ik wat achter mijn laptop en at ik ‘s middags wat sojakwark van Alpro met muesli en druifjes.

‘s Avonds plofte ik lekker met mijn vriend op de bank om een filmpje te kijken. We aten ‘s avonds trouwens de leftovers van de Thaise curry met bloemkool van donderdag. Daarna had mijn vriend nog zin in wat te happen en daar zeg ik geen nee tegen. Dus maakte ik wat toastjes klaar met vegan gekruide boter, hummus, groenten en ook wat kaas voor mijn vriend. Heerlijk glaasje wijn erbij en wij konden relaxen! Was die kaas laten staan een uitdaging? Yes, it was, maar het is gelukt!!

Zondag

Ook vandaag hebben wij uitgeslapen, we hadden het nodig I guess! Verder gebeurde er vandaag niet heel veel bijzonders, behalve dat mijn vriend mij verraste met ontbijt: een groente smoothie met vegan eiwitpoeder en wat nootjes erbij. De schat!

Als lunch at ik twee mini spelt broodjes met wat hummus, avocado en pindakaas. Daarnaast wat worteltjes en tomaatjes en watermeloen als toetje. ‘s Avonds kookte mijn vriend een keertje – bij hoge uitzondering! Heel fijn want ik was echt kapot. Het was een Hello Fresh maaltje, omdat mijn vriend het vergeten was te annuleren, oeps. En ook al riep ik de hele tijd, man wat heb ik zin in kaas, maar nog even volhouden…. Kreeg mijn lief het toch voor elkaar om te vergeten om niet de feta kaas door het hele gerecht te doen… Oftewel… Ik kreeg een super mooi bordje me gevulde paprika’s voorgeschoteld… Met stukken feta kaas erdoor! Ik moet je bekennen… Het werd me nu wel heel lastig gemaakt – want ehhhh kaas cravings – maar ik heb ze er toch netjes uitgehaald en aan mijn vriend gegeven. Pfoe.

En toen hij daarna de zak M&M’s weer tevoorschijn haalde had ik er toch wel erg trek in hoor… Maar ik pakte een stukje rauwe vegan chocolade én een dadel pecan reep die ik nog in de koelkast had liggen.

Lieve mensen, dat was me toch best een lang fotodagboek… Misschien volgende week iets minder foto’s en iets minder lullen, haha!

Fijne week gewenst allemaal!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *