Gezonde Bounty Ontbijttaart
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 2 ontbijtjes of 4 snacks
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
Voor de bounty laag:
  • 200 gram kokosyoghurt*
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el agave siroop (of honing of maple siroop)
  • scheutje citroensap
Voor de bovenste laag:
  • 20 gram pure chocolade
  • scheutje (amandel)melk* Gebruik echt het liefste dikke kokosyoghurt voor het beste resultaat en lekkerste smaak. Als alternatief zou je 100 gram yoghurt/kwark kunnen mengen met 100 gram kokosmelk, maar gebruik dan wel 1 blaadje gelatine extra.
Instructies
  1. Bekleed de springvorm op de bodem met bakpapier en vet de zijkanten in. Mix alle ingrediƫnten voor de bodem in een keukenmachine. Het moet aan elkaar gaan plakken als je erin knijpt. Is het te droog? Voeg wat water toe. Is het te nat? Voeg dan wat extra havermout toe. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet ondertussen in de koelkast.
  2. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm een pannetje met 2 el water, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Roer totdat de gelatine is opgenomen. Schep de kokosyoghurt, agave siroop en citroenschap in een schaaltje en voeg de gelatine toe. Roer goed door en stort dit over de bodem in de springvorm. Zet 3 uur in de koelkast.
  3. Smelt na 3 uur de chocolade au bain marie en voeg een klein scheutje amandelmelk toe. Roer door elkaar en giet over de kokoslaag in de springvorm. Zet nog even heel kort in de koelkast om het op te laten stijven en dan kan je aanvallen! Smullen maar!
Recipe by HealthiNut at https://healthinut.com/gezonde-bounty-ontbijttaart/