Pasta met spinazie roomsaus zonder zuivel of lactose
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Pasta met spinazie à la crème - of spinazie roomsaus zonder zuivel of lactose
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
  • 300 gram verse spinazie
  • Een half bakje Remia Cuisine Basissaus Wit
  • 200 gram kippendijen (of vega kip, of laat het weg)
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 2 tenen knoflook (hou je niet heel veel van knoflook gebruik er dan 1)
  • 100 gram gedroogde (volkoren) pasta (mag ook iets meer of minder zijn)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Eventueel: Kan je er een tomaten salade naast serveren met tomaatjes/basilicum/olijfolie/zout.
Instructies
  1. Snijd de kippendijen (of vega kip of laat dit weg) in stukjes en strooi er wat peper en zout overheen. Pel de knoflook en snijd in kleine stukjes of gebruik een knoflookpers.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de helft en pers ook het sap uit van een halve citroen. Bewaar een klein beetje citroenrasp voor het garneren en schep de rest in een bakje samen met het sap en meng dit met een half bakje van de Remia Basissaus Cuisine Wit.
  3. Verwarm een koekenpan op laag vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.
  4. Fruit de knoflook 1 minuut. Houd een beetje spinazie apart en leg dit vast op de borden. Voeg de rest van de spinazie deel voor deel aan de pan toe totdat alles is geslonken. Schep even op een bord en zet apart.
  5. Voeg een nieuwe scheut olijfolie toe aan de pan en bak hierin de kippendijen gaar. (Of de vega kip, of sla deze stap over als je helemaal geen kip gebruikt).
  6. Wanneer de kippendijen gaar zijn voeg dan de spinazie weer toe samen met de citroen-roomsaus. Laat pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  7. Wanneer de pasta klaar is, giet het water af, voeg de pasta ook toe aan de pan en meng door elkaar. Als de saus nog een beetje waterig is door het vocht van de spinazie, laat het dan even pruttelen totdat het een mooie dikte heeft.
  8. Schep op een bord, garneer met wat extra citroenrasp, eventueel wat tomaatjes en serveer er bijvoorbeeld een tomaten/basilicum/olijfolie salade naast.
  9. Eet smakelijk!
Recipe by HealthiNut at https://healthinut.com/pasta-met-spinazie-roomsaus-zonder-zuivel-lactose/