Gezondere Mini Cheesecake Met Nutella En Ricotta
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 4 porties
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
Voor de vulling en topping:
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet 4 mini quiche vormpjes van 10 cm heel goed in met kokosolie/roomboter. Bestrooi met wat amandelmeel.
  2. Meng alle ingrediƫnten voor de bodem in een keukenmachine. Het moet plakken als je het tussen je vingers knijpt. Duw het beslag in de vier vormpjes en verdeel totdat je een gelijkmatige bodem en opstaande rand hebt.
  3. Maak je keukenmachine schoon en voeg nu de ricotta, ei, kokosbloesemsuiker en vanillepoeder toe en meng tot een glad beslag.
  4. Laat 75 gram Nutella even au bain-marie (of in de magnetron) wat smelten en verdeel over de bodem van de vormpjes. Giet het ricotta mengsel hier overheen en strijk glad. Zet ongeveer 45 minuten in de oven.
  5. Laat de mini cheesecake met Nutella goed afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Dit doe je door ze op de kop te houden, even op de onderkant te tikken en dan de zijkanten iets in te drukken. Vang op met je andere hand.
  6. Garneer vervolgens met de overige Nutella. Smelt het even en drapeer het vervolgens met een vork over de mini cheesecakes. Eet smakelijk !
Recipe by HealthiNut at https://healthinut.com/gezondere-mini-cheesecake-met-nutella-en-ricotta/