Vegan Snickers Brownie
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een brownie gecombineerd met de Snickers smaak, dat is wat deze heerlijke vegan Snickers brownie is.
Auteur:
Porties: 9 flinke stukken
Ingrediënten
Voor de Snickers brownie:
Voor de topping:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier. Week de dadels minimaal 5 minuten in kokend water. (Week ook meteen de dadels voor de topping). Week ook de chipzaad in 3 eetlepels water in een apart schaaltje.
  2. Voeg de geweekte en ontpitte dadels (voor de brownie) samen met de (afgespoelde) zwarte bonen, plantaardige melk, pindakaas, gesmolten kokosolie, maple siroop, bakpoeder en vanillepoeder toe aan een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  3. Schep over in een kom. Meng het geweekte chiazaad erdoor en vervolgens ook het speltmeel. Schep dit in de ovenschaal en zet ongeveer 25-35 minuten in de oven. Een satéprikker moet er droog weer uitkomen dan is de Snickers brownie klaar.
  4. Hak vervolgens de gezouten pinda's grof en strooi deze over de brownie.
  5. Maak de karamelsaus door de geweekte dadels voor de topping in een keukenmachine te mengen met de kokosbloesemsuiker en het vanillepoeder. Voeg net zo veel water toe totdat je een mooie gladde massa hebt die je over de brownie kunt scheppen/gieten. Ik voegde ongeveer 10-20 el toe, maar weet het niet meer precies.
  6. Maak eventueel af met wat extra gehakte pure chocolade en je kunt de vegan Snickers brownie aanvallen!
Recipe by HealthiNut at https://healthinut.com/vegan-snickers-brownie-glutenvrij/