Gezonde Vegan Bananen Roomtaart
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Deze gezonde vegan bananen roomtaart is voor de echte zoetekauw!
Auteur:
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
  • 2 bananen
  • 1 tl maple/ahorn siroop of ½ tl kokosbloesemsuiker
  • 1 blikje kokosmelk*
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl citroensap
  • flinke mespunt vanillepoeder of 1 tl vanille extract*Gebruik de vol vette, niet de light variant, en zet deze een dag van tevoren in de koelkast!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik van 16 cm in met kokosolie en bedek de bodem met bakpapier. Kijk hier voor een omrekentabel als je een ander formaat springvorm hebt.
  2. Meng alle ingrediënten met de hand of met een keukenmachine door elkaar. Het moet gaat plakken als het het tussen je vingers knijpt. Stort dit in de springvorm en druk het met je handen goed tegen de bodem en zijkanten. Zet 25 minuten in de oven op 180 graden plus nog een extra 5 minuten op 200 graden. Houd in de gaten dat het niet té bruin wordt, iedere oven is anders. Laat helemaal afkoelen.
  3. Laat de oven aanstaan op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier en vet dit goed in. Snijd de twee bananen in plakjes en leg deze hierop. Bestrijk de bananen met wat maplesiroop of kokosbloesemsuiker. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Let op dat ook dit niet te bruin wordt, dit kan ineens snel gaan! Laat ook dit eerst afkoelen.
  4. Pak dan de kokosmelk uit de koelkast en schep het bovenste harde gedeelte eraf (het water gebruik je niet). Klop dit samen met de kokosbloesemsuiker, citroensap en vanillepoeder op tot een dikke room. Dit kan enkele minuten duren.
  5. Als alles afgekoeld is kan je de taart gaan maken. Leg ongeveer de helft van de bananen op de bodem van de taart. Schep hierover de vegan room en bedek dit met de overige gekarameliseerde banaan. Laat nog enkele uren in de koelkast opstijven voordat je kan aanvallen. Eet smakelijk!
Recipe by HealthiNut at https://healthinut.com/gezonde-vegan-bananen-roomtaart/