Vegan Oreo Cheesecake Recept Met Frambozen
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijk vegan recept: Vegan Oreo Cheesecake met frambozen.
Auteur:
Porties: 9 stukken
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
Voor de cheesecake laag:
  • 1 blik vol vette kokosmelk
  • 125 gram cashewnoten
  • 3 el maple siroop/ahorn siroop (of honing, agave, etc.)
  • snuf vanillepoeder of 1 tl vanille extract
  • sap en geraspte schil van een halve citroen
Voor de frambozen laag:
  • 200 gram (bevroren) frambozen
  • 2 el maple siroop/ahorn siroop (of honing, agave, etc.)
Instructies
  1. Begin 2 uur van tevoren en week de cashewnoten in een schaaltje met heet/kokend water. Zet het blik kokosmelk in de koelkast.
  2. Na 2 uur kan je beginnen. Bedek een ovenschaal of bakblik van 20x20cm met bakpapier of aluminiumfolie.
  3. Doe de anderhalve rol Oreo's in een keukenmachine samen met gesmolten kokosolie en maal fijn. Schep over in de ovenschaal/bakblik, verdeel over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet ondertussen in de vriezer.
  4. Giet de cashewnoten af en voeg toe aan een (schoongemaakte) keukenmachine. Laat draaien (kan even duren) totdat je een glad mengsel, zonder stukjes, hebt. Schep vervolgens het harde bovenste gedeelte van de kokosmelk uit het blik (het water onderin gebruik je niet) en klopt dit (met een machine of de hand) tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de maple siroop, vanille en sap en geraspte schil van een halve citroen toe. Klop even mee. Voeg op het laatste de vermalen cashewnoten toe en klop even kort mee. Giet dit over de Oreo bodem.
  5. Voor de laatste laag maak je weer de keukenmachine schoon en voegt hier de frambozen en maple siroop aan toe en mix totdat je een glad mengsel hebt. Giet of schep dit over de cheesecake laag. Nu kan je er een mooie swirl in maken door er met een mes doorheen te gaan en een soort achten te maken. Het lukte mij niet echt heel mooi (vind ik), maar wellicht dat het jou beter lukt!
  6. Zet de vegan Oreo cheesecake minimaal 3-4 uur in de vriezer om op te laten stijven. Haal hem 45-60 minuten voordat je hem wilt eten uit de vriezer en laat eerst een beetje ontdooien. Dan smullen maar!
Recipe by HealthiNut at https://healthinut.com/vegan-oreo-cheesecake-recept-met-frambozen/