Mini Mango Taartjes Met Kokos Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een echt "Oranje recept": mini mango taartjes met kokos
Auteur:
Porties: 6 mini taartjes
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
  • 250 gram (bevroren) mango (plus eventueel 20 gram (bevroren) aardbeien)
  • 1 el ahornsiroop/maplesiroop (of honing of agavesiroop)
  • snuf vanille poeder of 1 tl vanille extract
  • 2 gram agar agar (of 3 blaadjes gelatine)
  • topping: geraspte kokos
Instructies
  1. Vet een (siliconen) muffinvorm in met kokosolie.
  2. Ontpit de dadels. Snijd in stukken en voeg toe aan een keukenmachine. voeg de rest van de ingrediƫnten voor de bodem toe en mix enkele minuten. Het is klaar wanneer het tussen je vingers blijft plakken als je erin knijpt. Verdeel over 6 muffinvormpjes en druk goed aan met een lepel. Zet ondertussen in de koelkast.
  3. Maak je keukenmachine schoon. Meng nu de mango (eventueel met de aardbeien voor een meer oranje kleur) met de ahornsiroop en vanillepoeder totdat je een dikke gladde massa hebt. Proef of je het zoet genoeg vindt, anders kan je eventueel nog wat extra siroop toevoegen.
  4. Meng de agar agar met 2 eetlepels kokend water en los het op. (Gebruik je gelatine? Laat dan de 3 blaadjes eerst een paar minuten in koud water weken en los het daarna op in 2 eetlepels kokend water.) Voeg toe aan je keukenmachine en meng kort mee met de mangomassa. Verdeel ook dit over 6 vormpjes.
  5. Laat minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast. Haal de mini mango taartjes met kokos 10 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamer temperatuur te laten komen. Garneer met wat extra geraspte kokos en smullen maar!
Recipe by HealthiNut at https://healthinut.com/mini-mango-taartjes-met-kokos-recept/